Æblehorn
Uhm…… pas på de plejer at forsvinde hurtigt…….. – De her meget lækre æblehorn med marcipan. De her gærhorn med æbler smager bare helt fantastisk lune til en kop kaffe. Men er også rigtig gode til at tag med på tur.
De er lavet af en rigtig god gærdej. Fyldet med remonce, revet æbler og marcipan. Pyntet fint med perlesukker.
Andre gode opskrifter med æbler: Æble-karamelkage, Gammeldags dansk æblekage og Æble marmelade med hyben og gulerod
Andre opskrifter på gærhorn: Kvædehorn og Rabarberhorn
Tips
Har du en sjat kold kaffe. Kan du fint bruge det til at pensle gærhorn med æbler med, i stedet for æg
De egner sig fint til at blive frosset ned,
Æblehorn
Dej:
400 gr mel
200 gr smør
50 gr gær
4 spsk. lunken vand
2 spsk. sukker
3/4 tsk. salt
2 æg
Remonce:
100 gr smør
100 gr sukker
Fyld:
100 gr marcipan
2 æbler ( revet )
Pynt:
1 æg
perlesukker
- Dej:
- Kom mel og smør i en skål, og smuldre smørret ud i melet.
- rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
- hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
- ælt dejen grundigt.
- lad dejen hvile lidt.
- remoncen:
- rør smør og sukker sammen til remoncen.
- skær marcipanen i tern.
- Vask og riv æblerne groft.
- del dejen i 2 lige store portioner.
- rul den ene portion ud i rund cirkel på ca 35 cm.
- skær dejen i i 8 lige store trekanter.
- læg en klat remonce på den brede inde.
- læg lidt revet æble og marcipan stykker på remonce klatten.
- fold den brede ende over fyldet og klem lidt i kanterne, og rul hornet.
- sæt æblehornene på en plade med bagepapir.
- gentage med den anden portion dej.
- smør æblehornene med sammenpisket æg
- drys med perlesukker .
- sæt æblehornene et lunt sted i ca. 1 time
- bag dem ved 200 gr i ca. 15 min
❤