Abrikos marmelade
Abrikos marmelade, skøn marmelade af friske abrikoser. Dejligt på brødet eller som fyld i og på kager. Har den dejlig frisk smag af abrikoser og en utrolig smuk orange farve.
Jeg elsker abrikos marmelade… Det kan jeg spise direkte fra glassset med ske nærmeste som slik….. For ikke at snakke om en abrikos Roulade eller på toppen en Vinterkage det er det rene guf guf….
Abrikos marmelade er et meget fint fyld i en Roulade og på en Vinterkage eller i en Klassisk dansk lagkage.
tips
Du lade være med at, hakke abrikoserne i en foodprocessor. Hvis du ønsker der er lidt større frugt stykker i marmelade af abrikoser. Evt. mose den færdige marmelade med en kartoffelmoser.
Du kan skylle de rengjorde glas i spiritus i stedt for atamon. Det kan være rom, whisky mm.
Jeg bruger altid syltesukker, da det er nemt at arbejde med og giver et godt resultat hver gang.
Når der taget af glasset opbevares det i bedst i køleskabet.
Rester af marmelade kan “genbruges ” i Gunnars kage
Friske abrikoser er sæson herover sommeren.
Abrikos marmelade
1 kg friske abrikoser
700 gr syltesukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
atamon eller spiritus til skylning af glas
- vask og fjern stenene fra abrikoserne
- læg den i en skål og drys syltesukker over
- rør lidt rundt så det bliver blandet
- lad det stå og trække et par timer
- Kom abrikoser/syltesukker i en foodprocessor
- hak det til det fint hakket
- hæld det i en gryde
- tilsæt vanilje
- varm det langsomt op til det koger
- lad det koge svagt i 2- 3 min
- hæld straks Abrikos marmelade på rengjorde glas det er skyllet i atamon eller spiritus
- luk strakt glassene med tætslutende låg
- Stil dem på et rent viskestykke
- sæt mærkater på
- opbevares mørkt og køligt
❤