Vildtragout med portvin
Vildtragout med portvin en lækker gryderet med vildtkød i tern. Simre mad er lige med weekend mad. Sammen med en god Luftig kartoffelmos og lidt surt eller sød til.
Vildtkødet er marineret i portvin og krydderier natten over. Hvilket gir en rigtigt god smag til Vildtragout med portvin
Andre opskrifter med vildtkød: Dyreryg
tips
Vildtkødet til denne Vildtragout med portvin kan være bov eller kølle fra rådyr eller krondyr.
Enebær kan knuses med en kniv eller i en morter
Hvis du ikke kan li der er hele peber korn i vildtragout med portvin, kan du komme dem og laurbærbladet i et te filter som lægges ned i posen sammen med kødet og marinaden.
I stedet for Solbær eddike, kan du bruge lidt Solbær gelé, Solbær marmelade eller Solbær saft
Vildtragout med portvin
Marinade:
400 gr vildtkød i mindre tern ( se tips )
½ dl mørk portvin
5 enebær ( knuste )
5 hele peber korn ( se tips )
1 lille hakket rødløg
1 fed hvidløg i små stykker
1 laurbærblad
Til vildtragout med portvin
100 gr Bacon i tern
1 hakket rødløg
1 persillerod ( i skiver )
1 gulerod ( i skiver )
250 gr mørke champignoner ( i kvarte eller skiver )
1 dl bouillon ( f.eks. okse eller kalv )
1 dl fløde
salt
frisk kværnet peber
2 tsk. mel
lidt Solbær eddike ( se tips )
evt. madkulør
Pynt
Persille
- Kom vildtkødet i tern i dybfrostpose eller en skål.
- hæld portvin over kødet
- tilsæt enebær, peberkorn, laurbær, hakket løg samt hvidløg
- Slå en knude på plastposen og ryst den godt rundt ( eller rør i skåle og dæk skålen med f.eks. en tallerken )
- læg posen i en skål / fad og sæt det i køleskabet ca. 12 timer
- Næste dag
- Hæld det marinerede kød i en si og lad marinaden løbe fra ( gem den )
- Tag laurbærbladet fra
- Svits bacon og løg i en gryde til baconen begynder at blive lidt gylden,
- Tilsæt kødet og svits det til det skifter farve.
- Tilsæt fløde, bouillon, samt marinaden fra kødet
- krydder med lidt salt og frisk kværnet peber
- Lad Vildtragout med portvin simre ved lav varme i 1 – 1½ til kødet er mørt.
- tilsæt champignoner, persillerod og gulerod, når gryderetten har kogt i ca. ½ time.
- tag gryden fra varmen og drys 2 tsk. mel oven på Vildtragouten.
- lad det stå et minut før du rør det i Vildtragouten
- kog gryderetten op igen til den jævner
- tilsæt evt. madkulør
- smag Vildt gryden til med portvin, Solbær eddike, salt og peber.
- Serveres med Luftig kartoffelmos og surt /sødt
❤