efterårs retter,  vinter retter

Vildtragout med portvin


vildragout med portvin
vildtkød i tern

Vildtragout med portvin en lækker gryderet med vildtkød i tern. Simre mad er lige med weekend mad. Sammen med en god Luftig kartoffelmos og lidt surt eller sød til.

Vildtkødet er marineret i portvin og krydderier natten over. Hvilket gir en rigtigt god smag til Vildtragout med portvin

Andre opskrifter med vildtkød: Dyreryg

tips

Vildtkødet til denne Vildtragout med portvin kan være bov eller kølle fra rådyr eller krondyr.

Enebær kan knuses med en kniv eller i en morter

Hvis du ikke kan li der er hele peber korn i vildtragout med portvin, kan du komme dem og laurbærbladet i et te filter som lægges ned i posen sammen med kødet og marinaden.

I stedet for Solbær eddike, kan du bruge lidt Solbær gelé, Solbær marmelade eller Solbær saft



Vildtragout med portvin



Marinade:

400 gr vildtkød i mindre tern ( se tips )

½ dl  mørk portvin

5 enebær ( knuste )

5 hele peber korn ( se tips )

1 lille  hakket rødløg

1 fed hvidløg i små stykker

1 laurbærblad

Til vildtragout med portvin

100 gr Bacon i tern

1 hakket rødløg

1 persillerod ( i skiver )

1 gulerod ( i skiver )

250 gr mørke champignoner ( i kvarte eller skiver )

  1 dl bouillon ( f.eks. okse eller kalv )

1 dl fløde

salt

frisk kværnet peber

2 tsk. mel

 lidt Solbær eddike  ( se tips )

evt. madkulør

Pynt

Persille



  1. Kom vildtkødet i tern i dybfrostpose eller en skål.
  2. hæld portvin over kødet
  3. tilsæt enebær, peberkorn, laurbær, hakket løg samt hvidløg
  4. Slå en knude på plastposen og ryst den godt rundt ( eller rør i skåle og dæk skålen med f.eks. en tallerken )
  5. læg posen i en skål / fad og sæt det i køleskabet ca. 12 timer
  6. Næste dag
  7. Hæld det marinerede kød i en si og lad marinaden løbe fra ( gem den )
  8. Tag laurbærbladet fra
  9. Svits bacon og løg i en gryde til baconen begynder at blive lidt gylden,
  10. Tilsæt kødet og svits det til det skifter farve.
  11. Tilsæt fløde, bouillon, samt marinaden fra kødet
  12. krydder med lidt salt og frisk kværnet peber
  13. Lad Vildtragout med portvin simre ved lav varme i 1 – 1½ til kødet er mørt.
  14. tilsæt champignoner, persillerod og gulerod, når gryderetten har kogt i ca. ½ time.
  15. tag gryden fra varmen og drys 2 tsk. mel oven på Vildtragouten.
  16. lad det stå et minut før du rør det i Vildtragouten
  17. kog gryderetten op igen til den jævner
  18. tilsæt evt. madkulør
  19. smag Vildt gryden til med portvin, Solbær eddike, salt og peber.
  20. Serveres med Luftig kartoffelmos og surt /sødt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×