squash boller
Efterårs bagværk,  sommer Bagværk

Squash boller


squash boller

Nu, er squash sæsonen gået i gang her. De er ventet…….. For en gang Squash Klatter eller Fyldt Squash er godt. Så skal der bruges løs af dem, til alverdens ting – også til de her squash Boller De plejer, at gi godt de 2 planter vi har. Rigeligt, så man er nødstil at være kreativ for, at få dem brugt. Det henne også , at man lidt længere hen i sæsonen bliver lidt træt af squash. Men så er det jo godt , at komme dem i boller.

De har squashboller er dejlige luftige boller og kan spises som morgen middag og aften. Selvom det er boller med squash, smager de ikke af squash. Det skulle man måske ellers tro da der er en lille revet squash i .

Så har du mange squash eller har du fået en hele posefuld forærende. Kan du prøve , at bage de her boller med squash. Åhe… sådan en nybagt bolle, med koldt smør. Det tror jeg bestemt alle kan li. Så er der den dejlige duften der breder i huset når man bager brød og kage.

Andre gode opskrifter med squash: Squash kage, Pizza med squash og kartofler eller 2-3-4 marmelade med vanilje og lime

Tips

Hvis du ikke kan få fat i kvark, kan skyer, ymer eller fromage frais bruges. Men kan næsten altid finde kvark i Lidl, Meny og på nemlig.com.

der bliver ca. 20 pæne store boller af denne opskrift.

Du kan pensel bollerne med kold kaffe eller æg.



Squash Boller



250 gr kvark ( se tips )

50 gr gær

50 gr sukker

1 æg

250 gr revet squash ( en lilla squash )

1/4 tsk.  St koriander

2 tsk. gr salt

100 gr smør

2 dl mælk

ca. 1100 gr hvedemel



  1. vask og riv squashen groft.
  2. rør kvark, gær, æg sukker, revet squash og St koriander sammen til gæren er opløst.
  3. varm mælk, smør og salt i en gryde til det er lillefinger varmt .
  4. lad det stå lidt til smørret er næsten smeltet.
  5. hæld det i kvark/gær blandingen og rør godt.
  6. rør halvdel af melet i .
  7. ælt mere mel i lidt af gangen. dejen skal klister lidt.
  8. Drys evt. lidt mel på ovenpå dejen
  9. lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time til den er dobbelt så stor. .
  10. form ca. 20 boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  11. pensel den med æg eller kold kaffe
  12. lad den hæve et lunt sted ca. 1 time
  13. bag bollerne i alm ovn ved 200 gr i 17 – 20 min. de skal være fine brune.
  14. afkøles på bagepladen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×