sommer tarteletter
Tarteletter i sommer klær…. Nemlig sommer tarteletter med friske danske grønne og hvide asparges. Smagt til med lidt madeira. Hvilket virkelig klær de her sommer tarteletter
En rest kogt eller steget kylling kan blive til de her lækre tarteletter.
Andre opskrifter på tartelet fyld tarteletter med grønæter og tarteletter med-høns i asparges
Tips
En rest kogt eller steget kylling og en god bouillon .
Men du kan også bruge færdigt kogt hønsekød i tern frosset. Så vil jeg anbefalede du bruger en god bouillon f.eks. Oscar hønse bouillon.
Du kan koge en kylling og bruge suppen derfra.
Vi kendte en gang en mand Hermod. Han sagde altid, at en hane var bedst til tarteletter.
Smør til at opbage sovsen i stedet for margarine. Gir bare ikke den rigtige høns i asparges smag. Efter min smag.
Der er til ca. 12 -14 tarteletter.
sommer tarteletter
300 gr kogt eller stegt kyllingekør i tern
1 bundt grønne
1 bundt hvide asparges
5 spsk. flydende margarine
5 spsk. mel
3 dl asparges vand
ca. 3 dl hønse bouillon eller suppe
salt
frisk kværnet peber
½ dl piskefløde
ca. 1 spsk. madeira
tarteletter
pynt
len grøn dusk f.eks. persille eller citron timian
- Vask og knæk det nederst ende af ved roden
- skær de grønne asparges i ca. 2 cm stykker
- kom dem i en gryde med let saltet vand
- kog dem knapt møre
- Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af ( husk at gem asparges vandet )
- vask og knæk eller skær det nederst ende ved roden af
- skræl de hvide asparges
- skær den ca 1 cm stykke
- kom dem i en gryde med letsaltetvand
- kog dem møre ( det tager lidt længere tid end de grønne )
- hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af (husk at gemme asparges vandet )
- smelt margarinen i en tykbundet gryde.
- rør melet i
- tilsæt asparges vandet, piske det godt i.
- koge nu opbagning op
- tilsæt suppe/bouillon lidt ad gangen til den har den rigtig tykkelse
- tilsæt fløde.
- kom kyllingekød og asparges i.
- lad det koge igemmen
- smag sovsen til med madeira, salt og frisk kværnet peber.
- Varme tarteletterne og kom fyldet i
- Pynt med en lille duske persille eller andet grønt.
❤