sommer tarteletter
forårs retter,  Gode idéer,  sommer frokost,  sommer retter

sommer tarteletter



sommer tarteletter

Tarteletter i sommer klær…. Nemlig sommer tarteletter med friske danske grønne og hvide asparges. Smagt til med lidt madeira. Hvilket virkelig klær de her sommer tarteletter

En rest kogt eller steget kylling kan blive til de her lækre tarteletter.

Andre opskrifter på tartelet fyld tarteletter med grønæter og tarteletter med-høns i asparges

Tips

En rest kogt eller steget kylling og en god bouillon .

Men du kan også bruge færdigt kogt hønsekød i tern frosset. Så vil jeg anbefalede du bruger en god bouillon f.eks. Oscar hønse bouillon.

Du kan koge en kylling og bruge suppen derfra.

Vi kendte en gang en mand Hermod. Han sagde altid, at en hane var bedst til tarteletter.

Smør til at opbage sovsen i stedet for margarine. Gir bare ikke den rigtige høns i asparges smag. Efter min smag.

Der er til ca. 12 -14 tarteletter.



sommer tarteletter



300 gr kogt eller stegt kyllingekør i tern
1 bundt grønne 

1 bundt hvide asparges

5 spsk. flydende margarine
5 spsk. mel
3 dl asparges vand
 ca. 3 dl hønse bouillon eller suppe
salt

frisk kværnet peber

½ dl piskefløde
ca.  1 spsk. madeira
tarteletter


pynt

len grøn dusk f.eks. persille eller citron timian



  1. Vask og knæk det nederst ende af ved roden
  2. skær de grønne asparges i ca. 2 cm stykker
  3. kom dem i en gryde med let saltet vand
  4. kog dem knapt møre
  5. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af ( husk at gem asparges vandet )
  6. vask og knæk eller skær det nederst ende ved roden af
  7. skræl de hvide asparges
  8. skær den ca 1 cm stykke
  9. kom dem i en gryde med letsaltetvand
  10. kog dem møre ( det tager lidt længere tid end de grønne )
  11. hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af (husk at gemme asparges vandet )
  12. smelt margarinen i en tykbundet gryde.
  13. rør melet i
  14. tilsæt asparges vandet, piske det godt i.
  15. koge nu opbagning op
  16. tilsæt suppe/bouillon lidt ad gangen til den har den rigtig tykkelse
  17. tilsæt fløde.
  18. kom kyllingekød og asparges i.
  19. lad det koge igemmen
  20. smag sovsen til med madeira, salt og frisk kværnet peber.
  21. Varme tarteletterne og kom fyldet i
  22. Pynt med en lille duske persille eller andet grønt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×