rosmarin kartofler
grundopskrifter

Rosmarin kartofler


Rosmarin kartofler

Rosmarin kartofler er en nem og meget lækker måde, at lave ovnkartofler på. Fantastisk godt tilbehør til mange retter… F.eks. Fyldte squash med oksekød. og mange andet. Både til hverdag og fest.

Kartofler, olie, rosmarin, salt og peber intet andet….

Rosmarin kartoflerne kan også laves i en airfryer se: Rosmarin kartofler i airfryer

Andre god retter med kartofler Løvekartofler, Varm kartoffelsalat og Erlings Kartoffelsalat

tips

Alle slags kartofler kan bruges til kartofler i ovn.

Du kan sagtens bruge andet olie end rapsolie til de jer kartofler i ovn.

Er du så heldig at have frisk rosmarin i haven – brug det. Det bliver kartoflerne bestem ikke ringere af…..

Hvis man er til det kan du lad være med , at skrælle kartoflerne. Men blot vaske dem grundigt inden de skæres i både.



Rosmarin kartofler



ca. 1 kg kartofler

olie

1 tsk. groft salt

frisk kværnet peber

1 tsk. frisk hakket rosmarin eller  tørret

2 spsk. raps olie



  1. skræl kartoflerne
  2. skær dem i både
  3. smør bunden af et ovnfastfad med lidt olie
  4. kom kartoffelbådene i fadet
  5. drys krydderier over kartoflerne.
  6. hæld olien over kartoflerne
  7. rod rundt med hænderne til kartoflerne er smurt godt inde i krydderier og olie.
  8. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time.
  9. rod lidt rundt i kartoflerne ca. midtvejs af tiden.
  10. tjek om der er stegt med en gaffel ellers gi dem 10 min til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×