Rabarber trifli
Det er forår og sommer når man kan lave en lækker rabarber trifli… En rigtig lækker klassisk dessert fra mormors dejlig køkken… Men en dejlig kompot af små fine rabarber og en lækker Vanilje creme. Pyntet mad flødeskum og rabarber trevler lagt i sukker på toppen.
Trifli kan laves af mange slags frugt. Både frisk frugt som jordbær, appelsiner eller blodappelsiner. Men også af kompot eller frugt grød.
Andre go trifli opskrifter Blodappelsin trifli, Blomme trifli eller Svesketrifli
Tips:
Når jeg laver creme til trifli af et cremepulver. Hælder jeg det over frugten straks efter det er pisket sammen . På den måde bliver det mere luftigt. Der står ganske vist på pakken det skal stå i 20 min.
Små italienske makroner er meget svære, at få fat i…. Så skulle du finde nogle et sted snyd ikke dig selv for at prøve dem. De er mega go…..
Portvin kan tilsættes efter smag og behag. Her kan vi godt li godt med portvin eller sherry i.
Rabarber trifli
Rabarberkompot:
lav en portion Rabarber kompot
100 gr makroner gerne små italienske makroner
1-3 spsk. portvin eller sherry
Creme:
1 portion Vanilje creme Eller et kagecreme pulver til ½ liter mælk ( se tips )
Pynt:
2½ dl piskefløde
rabarber trevler lagt i sukker.
- Vanilje creme
- Start med at lave Vanilje creme
- Rabarberkompot
- lav en portion Rabarber kompot
- Hæld Rabarber kompotten i en skål, knus makroner over kompotten.
- Hæld portvin over og bland det rundt med en ske.
- hæld Vanilje creme over kompotten i skålen.
- Pisk fløden og bred det over cremen.
- Pynt med trevler af rabarber der har ligget i lidt sukker på en tallerken.
- Lad den stå og trække i køleskabet mindst 1 time.
❤