Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik
Ingen sommer uden hyldeblomstdrik, dejligt læskende på en varm sommerdag. Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik dejlig frisk smag, og fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer. Et glas iskolde Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert.
Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.
Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster Hyldeblomstdrik, med jordbær Jordbær hyldeblomstdrik og rabarber hyldeblomstdrik
Tips:
Vinrabarber giver rabarber hyldeblomstdrik smuk rød farve
Hvis du ikke kan finde citronsyre i supermarkederne, kan du bruge vinsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.
Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.
I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.
Prøv også , at fryse rabarber hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.
Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.
Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik
ca. 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme
250 gr rabarber ( gerne vin rabarbere )
250 gr jordbær
2 store øko citroner ( eller 3 mindre )
1 kg rørsukker
500 gr sukker
30 gr citronsyre
2 l kogende vand
evt. 1 tsk. atamon
- Skyl hyldeblomst skærmene godt, fri for små dyr og blade.
- læg dem i en skål ( 5 l. )
- drys rør sukker og alm sukker over
- skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver.
- hæld dem over sukkeret i skålen.
- Skyld og nip jordbærerne
- mos dem på en dyb tallerken med en gaffel
- hæld dem også over sukkeret i skålen
- skyl citronerne og skær dem i skiver.
- Læg dem i skålen
- drys citronsyre over
- hæld kogende vand over og rør rundt til sukkeret er opløst.
- til sæt evt. Atamon.
- læg låg på skålen, og sæt den i køleskabet i 3 dag
- Efter 3 dag sies saften igennem et klæde
- hæles på rene atamon skyllede flasker.
- opbevares i køleskabet, kan holde sig i ca. 2 mdr..
❤