Rabarber crumble i airfryer
Rabarber crumble i airfryer bliver utrolig sprød og lækker. Faktisk meget mere sprød end når den bliver bagt i en alm ovn. Det gør den meget lækker. Den er skøn som dessert eller til kaffen med en klat creme fraiche eller flødeskum til.
Jeg er også kommet med på airfryer bølgen… En fin maskine der er airfryer og multicooker i en og samme maskine, en Køkken Chef Premium multi airfryer.
Når de begynder at røre på sig, lægger vi et glas hen over. En dør fra det gamle drivhus, der blev væltede omkuld af stormen Allan. – Så er det blot at vente på de gode sager.
Tips:
Til denne dejlige kage egner de små fine lækre rabarber sig bedst. De grove senere på sæsonen, er bedste til grød , saft mm.
Men man kan stadigvæk være heldig langt hen på sæsonen at finde små fine lækre rabarber ind i mellem de store grove.
Det er lidt forskelligt hvordan de forskellige airfryer varmer og bager. så hold øje med kagen.
Rabarber crumble i airfryer
ca. 500 gr små rabarber
1½ dl sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
1 spsk. kartoffelmel
smuldredej:
150 gr smør
225 gr mel
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
ca. 100 gr groft hakket mandler
- Skyl rabarberne og skær dem i små stykker
- Kom rabarberne i et smurt bageform der kan gå ned i din airfryer.
- Bland sukker og vanilje samt kartoffelmel i en skål og drys over rabarberne.
- Smulderdej:
- smuldre mel, sukker og bagepulver i smørret . Til det smuldre ensartet.
- Tilsæt de groft hakkede mandler
- Hæld smuldredejen over rabarberne
- bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min. Alt efter hvor meget din airfryer bager/varmer den skal være fin lysebrun og rabarberne koger op i siden.
- Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum
❤