Påske frokost,  Påske lækkerier

Påskekage


påskekage perfekt til påskefrokost

En lækker og flot påskekage…. Fantastisk som afslutning på en go påskefrokost. Klassisk citronfromage, lagt sammen med lagkagebunde dryppet med orange likør. Pyntet flot med flødeskum og chokolade påskeæg.

Citron fromage er en en rigtig mormor dessert, men her i en lækker udgave, som påskekage perfekt til en påskefrokost

Til citron fromagen er det vigtigt, at bruge usprøjtet eller øko citroner. Heldigvis er er nu om dag meget nemt at få fat i økologiske appelsiner. Det var det ikke for 20-30 år siden der måtte jeg i helsekost butikken og købe øko appelsiner og citroner hvis jeg skulle bruge skallen til f.eks. kage eller fromage. Se mit tips: Sådan får du brugt citrus frugterne helt

Andre gode opskrifter til påske: Solbær sild, Kold dampet laks, og Hjemmelavet æblefedt

Tips:

Du skal bruge en kagering og kagefolie til denne dejlige kage

Lagkagebundene kan du bage selv eller bruge nogle gode købe lagkagebunde fra en go bager.

Pisk først æggehvider stive, så piskefløden. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og citron hvidt og luftigt…….På den måde skal man ikke rengøre piskeriset.



Påskekage:



Fromage:

10 blade husblas

6 æggehvider

½ liter piskefløde

6 æggeblommer

2½dl sukker

revet skal af 2 øko citroner

Kagebund: 

1 portion Lagkagebunde   eller 2 go købe lagekagebunde

1 – 3 spsk. orange likør ( f eks grand manier )

Pynt:

2½ dl piskefløde

chokoladeæg 



  1. Læg husblasen i kold vand
  2. Læg lagkagebunden i en kage ring foret med kage folie på et fint fad.
  3. Dryp grand manier på lagkagebunden
  4. Fromage:
  5. Hæld æggehvider, piskefløde i hver sin skål.
  6. Æggeblommer, sukker, saften og skal af citronerne i en tredje skål.
  7. Pisk først æggehvider stive, så piskefløden.
  8. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og citron hvidt og luftigt
  9. Varm husblasen til den er næsten kogende.
  10. Pisk under kraftig piskning den rygende varme husblas i æggeblomme massen. Piske kraftigt i et par minutter.
  11. Vend de stift piske æggehvider i forsigtigt i af et par gange.
  12. Vend derefter forsigtigt den stift piskede fløde i af et par gange.
  13. Hæld straks i formen med lagkagebunden. Læg den anden lagkagebund oven på fromagen.
  14. Sæt den i køleskabet et par timer og trække.
  15. åben kageringen og ta kagefolien af.
  16. Pynt:
  17. Pynt påskekagen med flødeskum og chokoladeæg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×