Lille Eriks blommesalat
Sommer salater

Lille Eriks blommesalat


salat med blommer

Hvorfor den hedder denne her salat, så lille Eriks blommesalat ?? – Forklaringen er den, at en aften, kom lille Erik og ville snakke om noget. Han snakker meget, så han blev inviteret til at spise med. Den stod på Orange marineret skinke culotte og blommesalat. Lille Erik spiste godt. Tog fadet med blommesalat og tømte det alt mens han sagde det smager nu godt. Det år var der så mange blommer, at vi brugte dem vi kunne, kom i fryseren og gav dem væk. ;em det er nu også en dejlig salat med blommer…….

Vi har tre blommetræer i haven, heldigvis bliver de ikke modne på sammen tid. Nogle år er der 10 blommer på og andre år bugner træerne med blommer. Så er det med at bruge dem til alt muligt: Blommegratin med kokos, Blomme trifli, Blomme bradepandekage, Blomme marmelade med vanilje, Blommegrød, Blomme vendekage med kokos, eller måske en Blommekage a la Anders And:,

Tips

Du kan sagtens bruge en anden slags sprød salat i stedet for kinakål til denne salat med blommer .

Orangeblomstvand kan undlades



Lille Eriks blommesalat



½ kinakål

10-12 blommer

ca. 50 gr valnødder

ca. 10 blade frisk mynte

Dressing

1 spsk. valnødolie

1 tsk. orangeblomstvand

1 spsk. lime eller citron saft

ca. ½ tsk. sukker

salt

frisk kværnet peber



  1. Fjern de yderste blade på kinakålen.
  2. Snit det halve meget fint og skyl det grundigt.
  3. lad det afdryppe.
  4. skyl blommerne og ta sten ud.
  5. skær dem i kvarte.
  6. Læg den snittede kinakål i et dybt fad
  7. læg blommerne pænt over.
  8. hak valnødderne groft og drys dem over salaten.
  9. Pynt med mynte blade
  10. rør en dressing hæld den over salaten.
  11. lad den trække lidt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×