Efterårs desserter,  vinter desserter

Klatkager ( æseløre )


En rest Risengrød kan blive tryllet om til lækre klatkager…… Eller æseløre som min morfar altid kaldte dem. Hvorfor min morfar kaldt dem for æseløre ved jeg ikke…….. Men måske er det formen på dem ??????

Klatkager ( æseløre ) er bare rigtig gode med syltetøj f eks Julemarmelade på, eller blot med smør og sukker…… De smager bare skønt som dessert, til kaffen eller bare fordi man har lyst.

Tips:

Klatkager er en god måde at anvende en rest risengrød på til andet end den klassiske Ris a la mande.



Klatkager ( æseløre ) :



Ca 600 gr kold risengrød

3 æg

1 tsk groft salt

3 spsk sukker

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje

1 dl mælk

ca  3 dl mel

flydende margarine til stegning.



  1. Hvis risengrøden er meget stiv, røres den op med lidt mælk.
  2. Den kolde risengrød røres i en skål med æg, salt, sukker, vanilje og mælk.
  3. Rør melet i , det skal være en tykt flydende dej. tilsæt evt mere mel.
  4. varm en pande godt op med lidt flydende margarine.
  5. sæt dejen på den varme pande med en gryde slev i klatter
  6. bages på begge sider i lidt flydende margarine ved god varme til de fine brune.
  7. hold dem varme til de skal serveres
  8. serveres med syltetøj, smør og sukker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×