Kirsebærkage
Har du mange kirsebær i haven? Så prøv en kage med kirsebær, nemlig en Kirsebærkage. Denne lækre kage er med vanilje og marcipan. Helt perfekt til kaffen, lun med lidt creme fraiche. uhm det er godt.
Nogle år er der bare mange kirsebær, og næste år er der næsten igen. Sådan er det bare, det kan vi jo ikke bestemme selv. – det er måske meget godt …… Vi har et stevnsbær træ i haven, det sur kirsebær. De er ret god til lave denne kirsebærkage af og til Kirsebær likør, Kirsebærsovs og Kirsebærmarmelade med vanilje og rom. Men det er ikke en særlig god fornøjelse at spise dem lige fra træet – de er godt sure.
Tips
Alle slags kirsebær kan anvendes til denne dejlige kirsebærkage både de søde og de sure. De skal blot udstenes, det er lidt af et svineri men det der kommer ud af det er det vær.
En kage er altid bagt når den linder fra kanten af formen. Så kig om den er lindet fra kanten i stedet for , at stikke i kagen med en strikkepind.
Kirsebærkage:
125 gr smør
250 gr sukker
75 gr marcipan
3 æg
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk Vanilje ( sukker )
1 tsk bagepulver
200 gr mel
fyld:
250 gr udstenet kirsebær
Lidt vaniljepulver blandet i 1 spsk. sukker ( eller 1 spsk. vaniljesukker )
nødde eller mandelflager.
- Rør smør, sukker, æg, vanilje og marcipan i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver.
- rør langsomt til melet er væk i dejen.
- rør derefter kraftigt et øjeblik.
- kom dejen i en smurt tærtefad eller i en springform.
- drys vaniljesukker over dejen,
- derefter kirsebærerne
- pynt med mandel eller nøddeflager.
- Sæt kirsebærkage i oven ved 175 gr og bag den i ca. 40min. Eller når den linder fra kanten så er den bagt.
❤