Jordbær marmelade
Jordbær marmelade er noget næsten alle kan li. Det er en klassiker og uundværligt til f. eks pandekage Pandekager, æbleskiver Mors æbleskiver mm og på brødet.
Det er super nemt, at lave. og smager fantastiks. Hjemmelavet marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere. Der er kommet vanilje i denne opskrift, det passer godt til jordbærrene.
Tips
Det er en stor portion, af 2 kg jordbær. Man kan sagtens halvere portionen, hvis man syntes det er en lidt stor portion.
Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat
Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær.
Hvis du bruge optøet bær. Læg dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.
Mos bærerne lidt ud i den ny kogte marmelade, med en kartoffelmoser. Så lægger bærerne sig ikke i overflade. Men fordeler sig i hele glasset.
Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.
Jordbær marmelade:
2 kg jordbær ( friske eller frosne optøet )
1 kg syltesukker
1 tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
Atamon eller spiritus til skylning ag glas.
- kom jordbær i en gryde, sammen med syltesukker.
- Kog det op og lad det koge i 2 min.
- ta det fra varmen
- mos jordbærerne lidt ud med en kartoffelmoser. ( så lægger bærrene sig ikke i overfladen )
- fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
- Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
- sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
- opbevares køligt og mørkt..
❤