Indbagt svinemørbrad
Indbagt svinemørbrad er nok blevet en klassiker. Men det kan man godt forstå, for det smager rigtigt godt. Både som gæste, weekend eller lækker hverdagsmad. Indbagt mørbrad i en dejlig fars med champignoner , og sprød butterdej
Til indbagt svinemørbrad kan servers med f.eks. hasselback kartofler, Løvekartofler, og en god salat. Som kunne være en dejlig mormor salat . Champignonsovs er også lækkert til den indbagte svinemørbrad
Andre gode retter med svinekød : Svinemørbrad a la Wellington, Boller i karry, Min forloren hare, Karrygryde eller Kødboller i skarp sovs
tips
Kaffe fløden kan erstattes af mælk f.eks. sødmælk eller piskefløde
Indbagt mørbrad, er nemmest at skære ud med en savtakket kniv.
farsen kan tilsættes hakket krydderurter f.eks. rosmarin.
Indbagt svinemørbrad
1 svinemørbrad
margarine eller smør
salt og peber
Fars
400 gr hakket gris
1 æg
1 lille fint hakket løg
1 ½ dl kaffe fløde ( se tips )
1 ½ tsk. salt
frisk kværnet peber
1 fed hvidløg ( presset )
1/4 tsk. muskatnød
250 gr mørke champignon ( hakket groft )
3 spsk. mel
Dej
1 rulle frisk butterdej
1 æg til pensling
- Fars:
- Rør en fars af det hakkede svinekød, æg, løg, kaffe fløde, hvidløg og krydderier
- tilsæt farsen de groft hakket champignoner
- lad farsen hvile i køleskabet lidt
- Mørbrad:
- Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider
- drys med lidt salt og frisk kværnet peber
- Rul butterdejen ud på køkkenbordet ( lad det bagepapiret ligge under )
- fordel halvdelen af farsen på midten af butterdejs pladen.
- læg mørbraden oven på farsen og dæk den med resten af farsen.
- pensel kanterne med sammenpisket æg
- fold enderne ind over farsen
- fold nu langsiderne over farsen og rul den
- løft nu den indbagte mørbrad over i en bradepande.
- pensel dejen med sammenpisket æg
- Bag den i ca. 1 time ved 200 grader.
- Lad den hvile lidt inden du skær af den (se tips )
❤