efterårs retter,  forårs retter,  Nytår,  påske mad,  sommer retter,  vinter retter

Indbagt svinemørbrad


indbagt mørbrad

Indbagt svinemørbrad er nok blevet en klassiker. Men det kan man godt forstå, for det smager rigtigt godt. Både som gæste, weekend eller lækker hverdagsmad. Indbagt mørbrad i en dejlig fars med champignoner , og sprød butterdej

Til indbagt svinemørbrad kan servers med f.eks. hasselback kartofler, Løvekartofler, og en god salat. Som kunne være en dejlig mormor salat . Champignonsovs er også lækkert til den indbagte svinemørbrad

Andre gode retter med svinekød : Svinemørbrad a la Wellington, Boller i karry, Min forloren hare, Karrygryde eller Kødboller i skarp sovs

tips

Kaffe fløden kan erstattes af mælk f.eks. sødmælk eller piskefløde

Indbagt mørbrad, er nemmest at skære ud med en savtakket kniv.

farsen kan tilsættes hakket krydderurter f.eks. rosmarin.



Indbagt svinemørbrad



1 svinemørbrad

margarine eller smør

salt og peber

Fars

400 gr hakket gris

1 æg

1 lille fint hakket løg

1 ½ dl kaffe fløde ( se tips )

1 ½ tsk. salt

frisk kværnet peber

1 fed hvidløg ( presset )

1/4 tsk. muskatnød

250 gr mørke champignon ( hakket groft )

3 spsk. mel

Dej

1 rulle frisk butterdej

 1 æg til pensling



  1. Fars:
  2. Rør en fars af det hakkede svinekød, æg, løg, kaffe fløde, hvidløg og krydderier
  3. tilsæt farsen de groft hakket champignoner
  4. lad farsen hvile i køleskabet lidt
  5. Mørbrad:
  6. Brun den afpudsede svinemørbrad på alle sider
  7. drys med lidt salt og frisk kværnet peber
  8. Rul butterdejen ud på køkkenbordet ( lad det bagepapiret ligge under )
  9. fordel halvdelen af farsen på midten af butterdejs pladen.
  10. læg mørbraden oven på farsen og dæk den med resten af farsen.
  11. pensel kanterne med sammenpisket æg
  12. fold enderne ind over farsen
  13. fold nu langsiderne over farsen og rul den
  14. løft nu den indbagte mørbrad over i en bradepande.
  15. pensel dejen med sammenpisket æg
  16. Bag den i ca. 1 time ved 200 grader.
  17. Lad den hvile lidt inden du skær af den (se tips )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×