Drikke,  saft

Hyldebær-solbær toddy


hyldebær solblær toddy

Hyldebær-solbær toddy er en hyldebær saft med solbær, ribs og krydderier. Hyldebær-solbær toddy er helt perfekt på en iskold vinter aften. – Det er nemlig noget der gir varmen.

Et glas brandvarmt Hyldebær-solbær toddy med en skive citron i er også godt når en forkølelse banker på.

Har en rigtig god smag af hyldebær, solbær samt ingefær, nelliker og kanel.

Du kan også lave alm Hyldebær toddy uden solbær.

Måske kunne du være interesseret i : Kirsebærsaft med vanilje og rom., Sød blandet saft, Solbær saft eller Vindrue gelé og saft

Tips

I stedet for 2 store citroner kan bruges 4 små. Husk at brug øko citroner til hyldebær saft med solbær, da de skal koges med. Alm citroner mm er sprøjtet.

Det bliver ca. 6 liter ( ca. 7 – 8 flasker) hyldebær-solbær toddy ud af denne portion.

Hvis du ikke ønsker at bruge atamon kan du fryse den færdige hyldebær saft ned i plastflasker eller ligne

Du kan udlade ribs i opskriften.



Hyldebær-solbær toddy



ca. 30 store modne hyldebær skærme

ca. 1½ kg solbær frosne optøede

ca. 400 gr ribs frosne optøede

2 store øko citroner

4 sure æbler

1 stykke hel kanel

1 tsk. hele nelliker

1 lille stykke ingefær frisk eller tørret

4 hele kardemomme kapsler

ca. 2 kg sukker

 ½ tsk. Atamon pr liter færdig hyldebær toddy



  1. Skyl og rens hyldebær skærmen fri for blade og insekter
  2. Læg hyldebærrene i en stor gryde sammen med solbær og ribs.
  3. skyl citroner og æbler.
  4. skær citron i skiver.
  5. æblerne skæres i kvarte og fjern kernehuset.
  6. Læg citron og æble stykker i gryden med hyldebær, ribs og solbær..
  7. tilsæt krydderier
  8. Fyld vand i gryden til bærerne er knap dækkede.
  9. kog det op og lad det koge ca. 20 min til bærerne er helt kogt ud. ( pas på det koger lige pludselig over )
  10. Sig saften igennem et klæde.
  11. hæld saften tilbage i en stor ren gryde
  12. kog det op sammen med en del af sukkeret.
  13. ta saften fra varmen når den har kogt godt op.
  14. smag saften til med sukker.
  15. Tilsæt atamon ½ tsk. pr liter saft ( se tips )
  16. Hæld dem varme saft på glas flasker og luk dem straks
  17. sæt dem til afkøling på et viskestykke.
  18. opbevares mørkt og køligt.
  19. servere hyldebær saft med solbær brandvarmt i et krus med en skive citron i.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×