hjemmelavet makron is med orangelikør
Efterårs desserter,  forårs desserter,  Nytår,  sommer desserter,  vinter desserter

Hjemmelavet makron is m orange likør


Hjemmelavet makron is m orange likør er en lækker dessert …. En rigtig festlig dessert….. Så her er en ofte på menuen nytårsaften….. Pyntet fint med flødeskum og f.eks. revet chokolade mm.

Jeg kendt engang en rigtig bondekone…. Hun var simpelthen expert til, at lave hjemmelavet is…. Hun købt fløde på tilbud, og lavede is… Så der altid var hjemmelavet is, når der kom nogen på besøg….. Så da vi var derinde, og spise engang. Udvekslede vi idéer til at smage isen til med. Hun brugt chokolade skildpadder, kokos, rosiner , rom og meget andet. Hun fik så min ide til hjemmelavet makron is m orange likør.

hjemmelavet makron is med orangelikør

Tips

Denne portion Hjemmelavet makron is m orange likør passer til en budding form fra Tupperware. Men oftest laver jeg dobbelt portion. Som passer til en Tupperware jelloring ( med et låg i stedt for ring indsatsen..

Små italiensk makroner er rigtig go, men kan være svære at få fat i. De har en helt anden smag en de danske makroner, der er meget søde efter min smag. Så hvis du finder nogle Amaretti makroner, snyd ikke dig selv for, at prøve dem.

Prøv , at kom 100 gr hakket mælkechokolade i isen. Det bliver den bestemt ikke dårligere af



Hjemmelavet makron is m orange likør



4 æggeblommer ( pasteuriseret )

4 spsk. flomelis

½ vaniljestang 

½ liter piskefløde

1 -2 spsk. grand marier ( orange likør )

50 gr makroner, gerne små italiensk makroner Amaretti 

pynt:

2 dl piskefløde

revet chokolade, Cocktailbær, hakket Kandiseret pomeransskal mm. 



  1. Hæld piskefløde i en skål og pisk til det er stift, men ikke helt stift.
  2. I anden lidt større skål, der kan gå i fryseren piskes æggeblommer, flormelis og vaniljekorn fra vaniljestangen, grundigt til det er hvidt og luftigt. Et par minutter helst.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen af et par gange.
  4. Knus makronerne let
  5. Vend de knuste makroner og grand manier i isen.
  6. Forsæt med at vende forsigtigt rund med dejskaberen et minuts tid.
  7. Smag til med orange likør.
  8. Sæt skålen i en dybfryser og rør af og til i isen. Den skal være halvt frosset. Tager et par timer
  9. Fyld hurtig isen i en form med låg eller lignede. F eks en af Tupperwares dessert forme.
  10. Sæt den hurtigt i dybfryseren.
  11. Når den skal serveres tags den op af fryseren. Skyl formen et øjeblik under varmt vand. Vend den ud på et fint fad der kan gå i fryseren.
  12. Skal den spises nu sæt den i køleskabet 1/2 time eller sæt den tilbage i fryseren med en skål over en times tid inden den pyntes med flødeskum
  13. Pynt
  14. Pisker men fløden godt stiv og sprøjter med en sprøjtepose flødeskummet ud i et fint mønster.
  15. Pynt med chokolade, cocktailbær mm.
  16. Sæt den hurtigt tilbage i dybfryseren med en skål over.
  17. Når den skal serveres sættes den 1/2 time i køleskabet før.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×