Gode idéer,  syltning diverse,  syltning Diverse sommer

Hindbær eddike


hindbær krydder eddike

Vil du lave din egen Hindbær eddike til vinterens dressinger, marinader, rødkål og sild mm. Så er det meget meget nemt, at lave. Det er der ingen ben i.

Ganske enkelt, du kommer bær i en flaske, lidt rørsukker og fylder op med hvidvins eddike. Så sætter du flæske i et solrigt vindue. Når den står der bliver eddiken varmet op af solen og den gode hindbær smag kommer ud i eddiken. Der skal den så stå i mindst en måned tids i solen og trække. Og du har en rigtig skøn hindbær krydder eddike du kan bruge hele vinteren.

Andre gode krydder eddiker du nemt kan lave : Solbær eddike og Estragon eddike

Andre gode opskrifter med Hindbær : Hindbær tærte, Pæretærte med hindbær eller Hindbær brombær marmelade.

Tips

Du kan si bærrene fra din hindbær krydder eddike når den har stået i solen og hælde det på en ren flaske. Eller bare lade hindbærrene være i flasken.

Skal opbevares i køleskab når du har brugt af eddiken.



Hindbær eddike


En lille fin flaske med låg eller kork prop ( ca. 250 ml )

Hindbær

1 spsk. rørsukker

hvidvins eddike 



  1. Rengør flasken grundigt
  2. fylde den halv op med modne Hindbær
  3. kom rørsukker i flasken
  4. fylde den op med hvidvins eddike og luk flasken.
  5. sæt flasken i en solrig vinduskarm i mindst en månedstid, gerne længere
  6. ryst flasken en gang i mellem
  7. sæt flasken med eddiken koldt og mørkt når den har trukket i solen. ( Se tips )
  8. Opbevares i køleskabet når du har taget af den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×