Efterårs bagværk,  vinter bagværk

Blodappelsin kage


blodappelsin kage

Blodappelsin kage en rigtig god kage med de skønne blodappelsiner.. Jeg har altid holdt af blodappelsiner, de smager på der helt egen blodappelsin måde. Her er de brugt i en skøn blodappelsinkage. kage med blodappelsin er perfekt til en kop kaffe

Blodappelsiner var indtil for et par år siden svære at få fat i. Det var et helt kup, hvis man fik fat i et sådan et net blodappelsiner. Nu kan man finde dem i alm supermarkeder fra jan – marts. – Og de fleste er faktisk økologiske

En god kage er hurtig væk,

– så kan man nemt se om den var go eller ej

Ander gode kage opskrifter : Marcipan sandkage, Gammeldags sandkage, Sodakage eller Lækker kage med æbler og marcipan

opskrifter med blodappelsin : Blodappelsin tærte, Blodappelsin trifli, eller Blodappelsin marmelade

Tips:

Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.

Blodappelsinkage kan også drysses med sigtet flormelis i stedt for glasur.

I stedet for blodappelsiner kan anvendes alm øko appelsiner.



Blodappelsin kage



250 gr smør

250 gr sukker

4 æg

½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker  se evt. Vanilje ( sukker )

1 spsk. orange likør

saft og skal af 2 øko blodappelsiner

1 tsk. bagepulver

250 gr mel.

Pynt

Glasur af saften fra en  ½ blodappelsin og flormelis

let knuste chokoladeæg eller krymmel



  1. Kom smør, sukker, æg, vanilje, og orangelikør i en røre skål.
  2. Pisk det til det er hvidt og luftigt.
  3. tilsæt saft og skal af 2 blodappelsiner
  4. Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet.
  5. Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
  6. Kom dejen i en smurt sandkageform eller anden kageform.
  7. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time og 10 min. til den er fin brun og linder fra kanterne.
  8. Når kagen er bagt, lad den afkøle lidt i formen inden vendes ud af formen
  9. Løsen kagen fra formen med en kniv og vendes ud på et fad.
  10. pynt den endnu lunke blodappelsin kage med glasur rør af saften fra ½ blodappelsin og flormelis
  11. pynt med let knuste chokoladeæg eller krymmel
  12. Lad den afkøle helt inden der skæres af den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×