Blodappelsin kage
Blodappelsin kage en rigtig god kage med de skønne blodappelsiner.. Jeg har altid holdt af blodappelsiner, de smager på der helt egen blodappelsin måde. Her er de brugt i en skøn blodappelsinkage. kage med blodappelsin er perfekt til en kop kaffe
Blodappelsiner var indtil for et par år siden svære at få fat i. Det var et helt kup, hvis man fik fat i et sådan et net blodappelsiner. Nu kan man finde dem i alm supermarkeder fra jan – marts. – Og de fleste er faktisk økologiske
En god kage er hurtig væk,
– så kan man nemt se om den var go eller ej
Ander gode kage opskrifter : Marcipan sandkage, Gammeldags sandkage, Sodakage eller Lækker kage med æbler og marcipan
opskrifter med blodappelsin : Blodappelsin tærte, Blodappelsin trifli, eller Blodappelsin marmelade
Tips:
Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.
Blodappelsinkage kan også drysses med sigtet flormelis i stedt for glasur.
I stedet for blodappelsiner kan anvendes alm øko appelsiner.
Blodappelsin kage
250 gr smør
250 gr sukker
4 æg
½ tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker se evt. Vanilje ( sukker )
1 spsk. orange likør
saft og skal af 2 øko blodappelsiner
1 tsk. bagepulver
250 gr mel.
Pynt
Glasur af saften fra en ½ blodappelsin og flormelis
let knuste chokoladeæg eller krymmel
- Kom smør, sukker, æg, vanilje, og orangelikør i en røre skål.
- Pisk det til det er hvidt og luftigt.
- tilsæt saft og skal af 2 blodappelsiner
- Kom mel og bagepulver i skålen og rør ved lav hastighed til melet er iblandet.
- Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
- Kom dejen i en smurt sandkageform eller anden kageform.
- Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1 time og 10 min. til den er fin brun og linder fra kanterne.
- Når kagen er bagt, lad den afkøle lidt i formen inden vendes ud af formen
- Løsen kagen fra formen med en kniv og vendes ud på et fad.
- pynt den endnu lunke blodappelsin kage med glasur rør af saften fra ½ blodappelsin og flormelis
- pynt med let knuste chokoladeæg eller krymmel
- Lad den afkøle helt inden der skæres af den.
❤