Aubergine pizza
Lækker hjemmelavet aubergine pizza. En dejlig pizza med aubergine, champignoner, rødløg og serranoskinke. Toppet med revet ost.
Auberginer kan bruges til andet end den traditionelle moussaka , nemlig til pizzaer. Auberginer findes i flere farver en den alm auberginefarvede. I fra helt hvid til violet. Desuden findes de i flere former og størrelser. Aubergineplanten stammer fra Sydøstasien og kan blive 1,5 meter i højden. En frugt der er familie med kartofler og tomat.
Andre gode pizzaer : Lenes sommer pizza, Pizza med squash og kartofler eller Hvid pizza med asparges og bacon
Tips
Der bliver 2 stk. pizza med aubergine ud af denne portion.
Hvis du kommer 40 gr gær og lunket vand i til pizza dejen. Skal den ikke hæve mere ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.
i stedet for en dåse koncentrat tomat puré kan du bruge tomatsauce.
I stedet for frisk rosmarin kan du bruge tørret ca. ½ til 1 tsk.
Aubergine pizza
Dej:
10 gr gær
3 dl koldt vand
1 tsk. olie
1 tsk. salt
500 gr pizza mel
Fyld:
2 auberginer i tern
1 groft hakket rødløg
200 gr mørke champignon i skiver
Lidt olie
1 dåse koncentrat tomat pure
et fingernip salt
1 kvist frisk Rosmarin ( hakket )
100 gr Serranoskinke
300 gr revet ost
- Dej:
- Udrør gæren i koldt vand
- tilsæt salt og olie
- ælt pizzamel i gærblandingen og ælte den godt , gerne på en rørmaskine i ca. 5 min.
- lad dejen hæve 4 -5 timer et køligt sted. evt. køleskabet
- Fyld:
- del dejen i 2 og rul dem ud så de kan ligge på 2 bageplader med bagepapir.
- smør tomat puré på begge pizzabunde.
- Vask og skær auberginerne i 1 x 1.cm. tern
- varm en pande op med lidt olie
- svits løg, aubergine tern og champignon skiverne til det begynder at falde lidt sammen.
- krydder fyldet ned lidt salt.
- fordel fyldet på de to pizzaer.
- Lav ligesom roser at serranoskinke skiverne og fordel dem på pizzaerne.
- drys rosmarin over pizzaerne
- fordel osten ovenpå pizzaerne.
- Bag pizzaerne i 200 gr i 15 – 20 min til kanterne er fine brune.
❤