Æblegløgg
En kold efterårs eller vinter aften er en Æblegløgg lige sagen. For ikke at snakke on juletiden med æbleskiver eller et stykke Adventskringle. Dejlig hjemmelavet æblegløgg, nemt at lave. En alkoholfri æble gløgg så den kan nydes af børn og voksne der skal køre.
Æblegløgg er her lavet med kvæder, men kvæden kan udskiftes med et syrligt æble.
Kender du kvæder ???
Det er en stenhård lidt loden frugt der modner sent på efteråret. Kan ikke spises uden den er tilberedt. Kvæder har deres helt egen specielle og parfumeret smag og duft.
Andre gode opskrifter med kvæder: Kvædebrød, Kvæde te eller Æble kvæde marmelade med vanilje
Andre varme drikke: Snemandssuppe, Krydret kvæde te eller Kvæde te
tips
I stedet for kvæde kan du bruge et syrligt æble
Kan tilsættes en lille sjat hvid portvin, Men så er det jo ikke en alkoholfri gløgg mere. Hvis man servere den til børn mm. Det bliver den bestemt ikke ringere af.
Æblegløgg
1 liter ufilteret æblemost
½ stor kvæde ( eller 1 lille kvæde ) se tips
1 stang kanel
5 peberkorn
5 hele kardemomme kapsler
5 hele nelliker
1 stjerne anis
et lille stykke ingefær frisk eller tørret
ca. 1 dl rørsukker
Tilbehør
Mandel splitter, rosiner eller æbletern.
- kom æblemosten i en gryde, sammen med krydderierne
- vask og skær kvæden i mindre stykke
- kom den i gryden med æblemosten.
- kog det op, lad det stå og trække en lille times tid under låg på komfuret uden varme.
- si æblegløggen igennem en sigte
- Smag den til med rørsukker
- varmes op til næsten kogepunktet når den serveres.
- æblegløggen servens i store glas eller krus, med små æbletern eller ” gløggmix”
❤