Æbleflæsk
Æbleflæsk kan spises til aften mad, med er også en glimmerende frokost ret. Æbleflæsk er simpelthen perfekt på julefrokost bordet. Bliver æble flæsk lave af de dejlige Belle de boskoop æbler bliver det ikke bedre.
Æbleflæsk er en god gammel dansk klassisk ret. Min opskrift er sådan, som min mor altid har lavet det. En meget nem ret, at lave der er uden så mange ingredienser. Kun stege flæsk, æbler, salt, frisk kværnet peber og lidt sukker. – Intet andet
Gode frokost retter: Solbær sild, Tarteletter med grønærter, Kold dampet laks eller Hjemmelavet æblefedt
Andre gode og lækre opskrifter med æbler: Lækker kage med æbler og marcipan, Waldorfsalat og Efterårsmarmelade
tips
Andet syrlig ( mad ) æble kan bruges til æble flæsk
Så er der spørgsmålet om hvordan, man vil havde flæsket helt knassende sprødt eller lidt sejt i det. Det er en smags sag. Nogle kan li det ene og andre det andet. Her holder vi af knassende sprødt flæsk.
Kan spises som den er eller med rugbrød til
Æbleflæsk
ca. 500 gr stege flæsk i skiver
1,5 kg belle de boskoop æbler
1 tsk. gr salt
2 – 3 tsk. sukker
frisk kværnet peber
- steg flæsket på en stor pande, ved god varme ( se tips )
- vend det flere gange, men pas på det ikke branker.
- Tag flæsket af panden nå det er fint brunt og sprødt.
- Drys det nystefet flæsk med lidt groft salt
- vask æblerne godt ( de skal ikke skrælles )
- del den i fire stykket og ta kernehuset ud.
- skær æblerne i både
- kom æblebådene på panden, flæsket har været stegt på
- Drys æblerne med salt, peber og sukker
- Steg æblerne i fedet fra flæsket til de er møre men ikke smattet ud.
- smag æbleflæsken til med salt, sukker og evt. peber.
- læg flæsket oven på æbleflæsken på panden
- serveres evt. med rugbrød
❤