Æble/kokos gratin
Æble/kokos gratin. Nem og lækker dessert eller kage med æbler og kokos… Kan både spises som desserter eller måske som lidt lækkert til kaffen med lidt flødeskum, creme fraiche eller vanilje is til. Meget nem, hurtig og lækker at bage.
Æbler i tern og en nem kokosdej . Bagt en i souffleform – en meget nem kage med æbler og kokos
Smager bedst når den er nybagt og lun.
Ander gode kage og desserter med æbler : Nem æblestang, Æble-karamelkage, Æbledessert med ymercreme eller Gammeldags dansk æblekage
Tips
Andet ovnfast fad kan bruges end et soufflé fad / form. Blot det er et dybt ovnfast fad.
Æble/kokos gratin
ca. 500 gr æbler i tern
1 dl sukker
1 tsk. go vaniljesukker eller 1/4 tsk. vaniljepulver se Vanilje
Kokos dej:
5 æg
1 dl sukker
1 tsk. vaniljesukker eller 1/4 tsk. vaniljepulver se Vanilje
2 dl kokosmel
1 dl rasp
Pynt:
Hakket nødder eller mandel eller nøddeflager
- æblerne skrælles kernehus fjernes
- æblerne skæres i tern
- kom æbleternene i højt ovnfast fad ( f.eks. en souffleform )
- bland sukker, vanilje i en skål
- drys det herover æblerne i formen.
- Kokos dej:
- Pisk æg, sukker og vanilje hvidt og luftigt
- vend kokosmel og rasp forsigtigt i.
- hæld kokos dejen over æbleternen i formen.
- Drys med lidt nødder eller mandelflager
- sæt kagen i en 175 grader varm ovn i 40 min.
- serveres lun og nybagt evt. med flødeskum, creme fraiche eller vanilje is til.
❤