Varm kartoffelsalat
Jeg fandt nogle gode kartofler, det var ligesom de råbt ud igennem posen til mig “varm kartoffelsalat og pølser ” . Det var en pose med Alexsander kartofler der lå der og ventede på mig. – Og det var de altså maga go til, både at råbe til mig og i salaten.
På alle mine fødselsdage, har jeg altid ville havde varm kartoffelsalat og pølser. Det kan jeg finde på endnu, jeg elsker varme kartoffelsalat især med nogle gode røde pølser til ketchup og sennep. – uhm det er godt…….
Varm kartoffelsalt er en rigtig klassiker fra mormors køkken. Nogle elsker det andre kan bestemt ikke li varm kartoffelsalat.
Der var engang en ældre mand, der kom med avisen hver dag. Gerne lige når jeg lavede mad. Han sagde altid når jeg lavede varme kartoffelsalat. Hvad fan…… laver du, er du ved af sylte der stikker af eddike.
Andre gode retter med kartofler : Erlings Kartoffelsalat, Pizza med squash og kartofler, Hvid pizza med asparges og bacon eller Løvekartofler
Tips
Varme kartoffelsalat er også helt perfekt til grillretter mm. Så prøv noget andet end den kolde kartoffelsalat til sommers grill mad.
Der skal helst bruge nogle faste kartofler f.eks. Ditta, Alexandra eller anden salat kartoffel . Ellers bliver det en nærmest kartoffelmos agtigt ting. Det smager fint alligevel, men ser måske ikke så lige så lækkert ud som med hele skiver af kartofler.
Varm kartoffelsalat
1,5 kg kogt fast kartofler i skiver
Lage:
1 spsk. flydende margarine
3 løg eller rødløg
3 dl vand
1 dl eddike
1 tsk salt
4 spsk sukker
frisk kværnet peber.
- kog kartoflerne med pil på.
- Pil kartoflerne og skær dem i skiver. og lad dem afkøle
- Pil løgene og hak dem groft
- svits dem i 1 spsk. margarine lidt. De må ikke brune.
- hæld vand eddike, sukker , salt og peber over løgene
- Lad det koge ind ca. halvdelen til lagen tykner lidt.
- Hæld kartoffelskiverne i af et par gange og vend forsigtigt rund hver gang.
- varm kartoffelsalaten forsigtigt op under låg ved lavt blus.
❤