tærtedej til kager og desserter
grundopskrifter

Tærtedej til kage og desserter


tærtedej til kager og desserter
Staniol og tørret kikærter på tærtebunden

Her er en rigtig god grund opskrift på en tærtedej til kage og desserter……. Den er bliver dejlig sprød og lækker….. – Perfekt til søde tærter, som dessert tærter og forskellige kager. Opskriften er meget nem at gå til og et go resultat.

Måske du kunne være interesseret i : Blodappelsin tærte, Appelsintærte med marengstop, eller en Blommetærte

Tips:

Det er en stor tærte, til en tærteform på ca. 28 cm. Jeg har brugt en tærteform med løs bund, men kan bages i en ret stor springform eller lignende.

se tærteforme med løs bund her

Når du bage tærtebunden, er det en god idé at komme et stykke staniol over den ubagt bunde. Kom nogle tørret hele ærter, bønne eller bagekugler Det gør, at tærten holder formen og ikke bobler op. ( se billede )

 



Tærtedej til kage og desserter



200 gr mel

200 gr smør

2 spsk. sukker

1 æggeblommer



  1. Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en skål
  2. hak det sammen med en kniv til smørret er væk i melet
  3. saml dejen med hænderne
  4. tryk dejen ud i en smurt tærteform ca. 28 cm, og sæt den koldt mindst times tid.
  5. Bag tærtebunden ved 225 grader i ca. 12 min. Se tips !!!!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×