Stegte sennepssild i eddike
Efterårs frokost,  julefrokost,  Påske frokost,  vinter froskost

Stegte sennepssild i eddike


Stegte sennepssild i eddike

Stegte sennepssild i eddike er en delikatesse på et frokost bordet….. Både til julens og påskens hyggelige frokoster. Eller blot en hyggelig weekend frokost, der skal gøres lidt ekstra ud af… På et stykke rugbrød med Hjemmelavet æblefedt eller smør…..

Andre gode sild til frokost bordet kunne være Solbær sild, Marinerede sild, Portvinssild og Julesild med appelsin

Tips

Du kan anvende friske eller optøet udbenede sild

Når man steger sild har de en tendens til at ” åbne ” sig når man steger dem. Tryk derfor let på hver sild med paletkniven når de kommer på panden, samt når de bliver vendt.

.

Se krydderier her



Stegte sennepssild i eddike



 8 –  10 ferske ( optøet ) udbenede sild

salt

½ dl rugmel

2 tsk. sennepspulver

lidt salt

frisk kværnet peber

margarine eller smør

Lage:

5 dl eddike

1 dl vand

1½ – 2 dl sukker

2 løg i skiver

1 tsk. hele sennepsfrø

1 tsk. sennepspulver

10 hele peberkorn

Pynt

løgringe



  1. Lage
  2. Kog en lage af eddike, vand, krydderier og sukker
  3. Kom løg ringene i den varme lage.
  4. sæt den køleskabet til den er iskold.
  5. Steget sild
  6. skyl og klip ryg finnerne af sildene
  7. drys dem indvendigt med lidt salt.
  8. lad dem trække lidt ( ca. 10 min )
  9. bland rugmel, sennepspulver, salt og peber på en tallerken.
  10. vend sildende i rugmelet
  11. varm en pande med margarine eller smør til det bruser
  12. steg sildende gyldnede på begge sider ( ca 3 -4 min på begge sider ) Se tips
  13. læg de stegt sild i et dybt fad
  14. lad dem afkøle lidt
  15. hæld den kolde lage over sildende
  16. lad dem trække til næste dag i køleskabet.
  17. pynt med friske løgringe.
Spar 10-20% på kendte kosttilskuds mærker

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×