Stegte sennepssild i eddike
Stegte sennepssild i eddike er en delikatesse på et frokost bordet….. Både til julens og påskens hyggelige frokoster. Eller blot en hyggelig weekend frokost, der skal gøres lidt ekstra ud af… På et stykke rugbrød med Hjemmelavet æblefedt eller smør…..
Andre gode sild til frokost bordet kunne være Solbær sild, Marinerede sild, Portvinssild og Julesild med appelsin
Tips
Du kan anvende friske eller optøet udbenede sild
Når man steger sild har de en tendens til at ” åbne ” sig når man steger dem. Tryk derfor let på hver sild med paletkniven når de kommer på panden, samt når de bliver vendt.
.
Se krydderier her
Stegte sennepssild i eddike
8 – 10 ferske ( optøet ) udbenede sild
salt
½ dl rugmel
2 tsk. sennepspulver
lidt salt
frisk kværnet peber
margarine eller smør
Lage:
5 dl eddike
1 dl vand
1½ – 2 dl sukker
2 løg i skiver
1 tsk. hele sennepsfrø
1 tsk. sennepspulver
10 hele peberkorn
Pynt
løgringe
- Lage
- Kog en lage af eddike, vand, krydderier og sukker
- Kom løg ringene i den varme lage.
- sæt den køleskabet til den er iskold.
- Steget sild
- skyl og klip ryg finnerne af sildene
- drys dem indvendigt med lidt salt.
- lad dem trække lidt ( ca. 10 min )
- bland rugmel, sennepspulver, salt og peber på en tallerken.
- vend sildende i rugmelet
- varm en pande med margarine eller smør til det bruser
- steg sildende gyldnede på begge sider ( ca 3 -4 min på begge sider ) Se tips
- læg de stegt sild i et dybt fad
- lad dem afkøle lidt
- hæld den kolde lage over sildende
- lad dem trække til næste dag i køleskabet.
- pynt med friske løgringe.
❤