Sodakage
Gammeldags sodakage… En let og luftig sandkage med citron smag. En kage der nok er gået lidt i glemmebogen. Det fortjener den helt sikkert ikke. Den skal frem i lyste igen, og blive bagt rundt omkring igen.
Navnet sodakage skulle den vist havde fået fordi man i gammeldage brugte natron i stedet for som nu med bagepulver.
Andre gode sandkager opskrifter : Marcipan sandkage, Marmor sandkage eller Herregårdskage
Tips:
Du behøver ikke stikke i en kage med en strikkepind eller lignede. Kagen er helt sikkert bagt når den linder fra kanten af formen.
Sodakagen bages i airfryer i ca. 60 minutter ved 165 grader.
Den gammeldags sodakage kan pyntes med citron glasur eller drysses med flormelis.
Sodakage
125 gr smør
140 gr sukker
3 æg
skal af en 1 øko citron
1 spsk. citronsaft
1 spsk. kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
125 gr mel.
125 gr kartoffelmel
- Kom smør, sukker, æg, citron skal og saft, samt 1 spsk. kartoffelmel i en røre skål.
- Pisk det i et par minutter til det er en ensartet masse.
- bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål
- rør det i dejen ved lav hastighed til melet er væk.
- Derefter et øjeblik ved høj hastighed.
- Kom dejen i en smurt sandkageform.
- Bag sodakagen ved 175 gr. i ca. 1 time. til den er fin brun og linder fra kanterne.
- Når kagen er bagt lægges formen ned på et spækkebræt og formen vendes et par gang.
- lad den afkøle lidt
- Løsen kagen fra formen med en kniv og vende den ud på spækkebrættet
- Lad den afkøle helt inden der skæres af den.
- Kan pyntes med citron glasur eller pudres med flormelis.
❤