Små karamel mazariner
Små karamel mazariner er simpelthen en himmerigs mundfuld. De er simpelthen så lækre… Vi plejer, at købe tørkager når der er melodi grand prix i tv. Men oftest er det samme og det samme. Det bliver lidt kedeligt. Så hvorfor ikke bage selv ????
Det blev bla. til de her meget lækre små karamel mazariner. Ideen kom fordi jeg havde et lille glas lækkert karamel sauce stående. De blev altså virkelig rigtig gode……
Sprød tærtebund, mazarin dej, chokolade og salt karamel sauce. Kagerne blev pyntet med et gitter af chokolade og lidt tørret rosenblade.
Andre lækre kager : Rabarber marengs tærte, Jordbær kage eller Små mazarinkager
Tips
Jeg brugt lys chokolade på de små karamel mazariner . Men du kan også bruge mørk chokolade i stedet for.
Salt karamelsaucen jeg brugte var et lille glas fra Mercers. Men anden karamelsauce eller salt karamel spreed kan sagtens bruges.
I stedet for tørret kornblomster kan bruges tørret kornblomster eller krymmel.
Der bliver 10 små mazarinkager med karamel hvis de er bagt i små tærteforme.
Små tærteforme fås hos KitchenOne DK .
Små karamel mazariner
Tærtedej :
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
Mazarin dej:
75 gr smør
100 gr flormelis
2 æg
100 gr mandel mel
Pynt
100 gr lys chokolade
1 lille glas saltede caramel sauce 130 gr ( Mercers )
Tørret rosenblade
- Tærtedej:
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør små tærteform eller linseforme godt med smør.
- tryk dejen ud i tærteformene ( kan også rulles ud )
- sæt dem på køl mens mazarin dejen laves
- mazarin dej:
- Piske smør, flormelis og æg til det luftigt og hvidt
- rør mandel mel i dejen.
- kom dejen i en sprøjtepose
- fyld dejen i de små tærteforme
- bag de små mazarintærter i ca. 12 min ved 200 grader. ( de skal lige linde fra kanten af formen )
- afkøl dem afkøle lidt i formene
- vend dem forsigtigt ud af formene og lad dem afkøle helt
- Pensel de små mazariner med smeltet chokolade
- sæt dem evt. på en rist til chokoladen er tørret.
- smør karamelsauce ovenpå chokoladen
- lav et gitter mønster med resten af chokoladen
- drys de små mazarinkager med karamel med tørret rosenblad.
❤