Ribs syltetøj
Ribs syltetøj er simpelthen fanatisk tilbehør til en go gammeldags oksesteg, Langtidsstegt and eller dyreryg/kølle. Men er også meget lækkert i Pandekager og på Squash klatter.
Samtidig er det ret enkelt at lave.. Ribs, syltesukker det er hvad der skal bruges. Syltetøjet har en meget smuk rød farve og har en dejlig sød/syrlig smag. Skønt at have på lager til vinterens gode middage.
Hjemmelavet syltetøj /marmelade er ikke så sødt som købe udgaven og smager af meget mere….
Tips
Til denne syltetøj skal der anvendes god modne bær
Du kan anvende friske eller frosne optøet ribs. Bruger du frosne bær, lad dem tø op i den gryde du skal koge syltetøjet i. Når de er tøet op tilsættes syltesukker ( hæld ikke den gode saft ud der er i gryden !!! ) og koges som i opskrift.
Jeg bruger næsten altid syltesukker til det marmelade som jeg laver. Syltesukker er et fantastik produkt. Der altid giver et godt resultat
Til skylning af glas kan der anvendes spiritus i stedet for atamon.
Ribs syltetøj
500 gr røde ribs
500 gr syltesukker
Atamon eller spiritus til skylning af glas.
- Rib og skyl ribsene
- kom ribsene i en gryde, sammen med syltesukker.
- varm det langsomt op til det koger
- lad det koge i 2 min.
- ta det fra varmen
- fylde det på rengjorte atamon/spiritus skyllede glas
- Luk straks glassene og stil dem til afkøling på et viskestykke
- sæt etiketter på, så man ved hvornår det er lavet.
- opbevares køligt og mørkt..
❤