Porreflæsk
Hvis du er gamle nok, kan du sikkert husk, man samlede opskrift kort. Der blev opbevaret i en plastboks. Sådan en samlede jeg også, måske den står op loftet et eller andet sted . Netop i den var en opskrift på Porreflæsk. Vist nok en fynsk egnsret der oprindeligt hed porrepille. Men som vi aldrig kalder andet end porreflæsk.
Det er en ret vi laver flere gange om vinteren af alle de dejlige porre fra haven. En meget enkelt ret, da den kun består af porre, flæsk og smagt til med salt og peber.
porreflæsk eller porrepille smage rigtigt godt, især med en god sennep og rugbrød til.
Andre gode hverdag retter : Farseret porre med stuvet porre, Paneret flæsk med stuvet spinat eller Stegt flæsk med persillesovs.
tips
Nogle gange spiser vi spejlæg oven på porreflæsket det smager også rigtigt godt.
Saltet skal tilsættes, når retten er færdig. Ellers trækker saltet alt for meget væde ud af porrene
Porreflæsk
500 gr stege flæsk
2 bunder porre
salt
frisk kværnet peber
tilbehør
rugbrød
sennep
- Orden porre
- Skær porre i skiver på ca. 1 cm
- læg dem i en skål med lunken vand.
- skvulp dem rund med fingere og lad dem stå i vandet.
- Kom dem i en sigte med fingrene, så ledes at evt. bundfældet jord i skål ikke kommer over i porrene.
- skyl porrene i sigten med rigtigt vand.
- lad dem dryppe godt af
- Gentag med lunket vand osv.. hvis der er meget jord i porrene
- Skær stegeflæsket i tern
- kom en smule fedstof i god gryden
- varm fedstoffet op og tilsæt flæske tern
- steg flæske ternene ved god varme til de er fine gylden brune ( pas på de ikke branker )
- Kom de rensede afdryppede porre i gryden af 2 gange
- Steg porre sammen med flæsket, og det afsmeltede fedt fra flæsket. Til porrene begynder, at falder sammen og det meste af væden er kogt væk
- smag til med salt og peber
- spises med rugbrød og sennep
❤