Paneret kylling
Paneret kylling er en helt fantastisk og lækker måde at lave kylling på….. Med nye kartofler og mormorsalat…. Virkelig en sommer middag der vil noget.
Men er lækker hele året rundt…. Sprød skind og lækkert kød under paneringen. Utroligt lækkert og nemt at lave.
Vores kyllinger
Vi har kyllinger i haven hvert år, plymorocker. De vokser hurtigt, og der bliver nogle gode store kødfulde kyllinger. De går under nogle frugttræer, og hygger sig i sensommeren og efteråret. Masser af motion og frisk luft, det giver nogle smagsfulde kyllinger. De vejer omkring 3,5 kg, når de er som vi vil havde dem. Så der er ofte mad til flere dage i sådan en kylling. En dag paneret kylling en anden f. eks Kyllingegryde a la stroganoff ellers koger jeg noget af det til høns i asparges.
Det er dejlig at vide at mine kyllinger har haft det godt under frugttræerne. Gået rundt og skabet i jorden, løbet rundet og hygget sig. Spist æbler og pære der er faldet af træerne.
Tips
Du kan lave paneret kylling af en en hel kylling der klippes ud i mindre stykker eller lår/overlår .
Du kan bruge den sennep du har stående. Om det er den stærke dijonsennep, en krydderet eller den milde søde franske sennep.
Paneret kylling:
1 hel kylling ( eller overlår / lår ) ca. 1500 gr
Panering:
4 spsk. sennep ( sød fransk eller Dijonsennep )
5 spsk. lime eller citronsaft
salt og frisk kværnet peber
rasp
- Klip kyllingen i passende stykker.
- Rør sennep, citronsaft og krydderier sammen på en dybtallerken med en gaffel.
- Vend kyllinger stykkerne i først sennep marinaden, derefter rasp.
- Læg de paneret kylling stykker i et ovnfast fad.
- Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 1 til 1 1/4 time alt efter. Størrelsen på stykkerne.
- Serveres med kartofler og mormor salat. eller Tomat salat a la Charlotte
❤