Pære crumble
Crumble pærekage, eller pære crumble. Lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til det er bare fantastisk…….. – Pære stykker i bunden, og sprød crumble dej over. En rigtig efterårs dessert eller til kaffen……. uhm den er bare rigtig gó…..
Har du pærer i haven eller har du fået nogle, så er denne her pære crumble en nem og lækker nåde at bruge dem på. De kan hurtig blive for modne og rådner. Især de pære der modner først i efteråret skal bruges hurtigt.
Andre gode opskrifter med pærer: Pærekage med saltkaramel, Syltede pære i fryseren eller Pærekage
tips
Du kan undlade mandelflagerne på toppen af denne lækre crumble pærekage
Det er lidt forskellig hvor meget sødme pærerne har. Er de søde kan du nøjes med 2 spsk. sukker eller 4 spsk..
Pære crumble
600 gr pære skrællet og skåret i både
2- 4 spsk. sukker ( alt efter hvor søde pærerne er ) se tips
1 tsk. gó vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
1 spsk. kartoffelmel
Crumble dej:
100 gr smør
1 dl. grov valset havregryn
75 gr hvedemel
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
Pynt
Mandelflager
- Vask og skæl pærerne
- skær den i både
- kom dem i et dybt ovnfast fad
- bland sukker, vanilje og kartoffelmel i en skål
- bland det godt sammen
- drys sukker blandingen over pære stykkerne.
- Crumble dej:
- alt i en skål og smuldre det det sammen md fingrene.
- til det smuldre med ikke er begyndt at hænge sammen til den fast dej
- hæld crumble dejen over pærerne i fadet.
- bred crumble dejen ud over pærer stykkerne.
- Drys med mandelflager
- sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 mintutter eller airfryer 165 grader i 40 minutter.
- Stik i pærer stykkerne og se om de er møre
- kagen skal være fin brun og pærerne møre.
- Serveres lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum
❤