pære crumble
Efterårs bagværk,  Efterårs desserter

Pære crumble


pære crumble

Crumble pærekage, eller pære crumble. Lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum til det er bare fantastisk…….. – Pære stykker i bunden, og sprød crumble dej over. En rigtig efterårs dessert eller til kaffen……. uhm den er bare rigtig gó…..

Har du pærer i haven eller har du fået nogle, så er denne her pære crumble en nem og lækker nåde at bruge dem på. De kan hurtig blive for modne og rådner. Især de pære der modner først i efteråret skal bruges hurtigt.

Andre gode opskrifter med pærer: Pærekage med saltkaramel, Syltede pære i fryseren eller Pærekage

Hand drawn pear. Original from Biodiversity

tips

Du kan undlade mandelflagerne på toppen af denne lækre crumble pærekage

Det er lidt forskellig hvor meget sødme pærerne har. Er de søde kan du nøjes med 2 spsk. sukker eller 4 spsk..



 Pære crumble 



600 gr  pære skrællet og skåret i både

2- 4  spsk. sukker ( alt efter hvor søde pærerne er ) se tips

1 tsk. gó vaniljesukker se Vanilje ( sukker ) 

1 spsk. kartoffelmel

Crumble dej:

100 gr smør

1 dl. grov valset havregryn

75 gr hvedemel

2 spsk. sukker

1 tsk. bagepulver

Pynt

Mandelflager



  1. Vask og skæl pærerne
  2. skær den i både
  3. kom dem i et dybt ovnfast fad
  4. bland sukker, vanilje og kartoffelmel i en skål
  5. bland det godt sammen
  6. drys sukker blandingen over pære stykkerne.
  7. Crumble dej:
  8. alt i en skål og smuldre det det sammen md fingrene.
  9. til det smuldre med ikke er begyndt at hænge sammen til den fast dej
  10. hæld crumble dejen over pærerne i fadet.
  11. bred crumble dejen ud over pærer stykkerne.
  12. Drys med mandelflager
  13. sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 45 mintutter eller airfryer 165 grader i 40 minutter.
  14. Stik i pærer stykkerne og se om de er møre
  15. kagen skal være fin brun og pærerne møre.
  16. Serveres lun med vanilje is, creme fraiche eller flødeskum

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×