marmelade sommer

Nektarin marmelade med gulerod


nektarin marmelade med gulerod
marmelade af nektariner

Gulerødder i marmelade ??? – Ja den er god nok….. Nektarin marmelade med gulerod smager skønt. En dejlig marmelade af nektariner, gulerødder og lime. Marmeladen har en utrolig smuk gul orange farve.

Nektarin marmelade med gulerod er perfelt på et stykke brød.

Oftest syntes jeg, at jeg ikke når at spise alle nektarinerne inden de bliver kedelige. Jeg kan nemlig ikke li dem når de er bløde og saftige. De skal være hårde, så er de lækrest. Men det er jo en smags sag..

Så denne marmelade af nektariner er perfekt til , at få brugt alle nektarinerne op. – Smart, i stedet for de blot ender med at havn i skraldespanden.

Andre gode marmelade opskrifter: Hyben marmelade med citron, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime ,Abrikos marmelade eller Ananas marmelade med havtorn og chili

tips

Der bliver 2 glas ud af denne opskrift

Jeg bruge altid sylte sukker det er nemt og med et godt resultat hver gang.

Du kan bruge citronsaft i stedet for lime.

Fersker kan bruges i stedet for nektariner



Nektarin marmelade med gulerod



 ca. 500 gr nektariner

1 fint revet gulerødder ( ca. 100 gr )

saften af ½ lime

350 gr syltesukker

Atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Skyl nektarinerne og læg dem i en skål
  2. hæld kogende vand over nektarinerne.
  3. mad den stå et øjeblik i det varme vand.
  4. hæld vandet fra og flå / skrab skindet af dem med en kniv.
  5. fjern stenene og skær nektarinerne ud i mindre stykker
  6. kom dem i en gryde med, revet gulerod, lime saft og syltesukker.
  7. kog marmeladen i 4 min ved svag varme.
  8. mos evt. marmeladen med en kartoffelmoser, hvis frugtstykkerne i marmeladen er for store.
  9. Kom marmeladen på rengjort atamon eller spiritus skyllede glas.
  10. luk straks glassene med låg.
  11. sæt glassene på et rent viskestykke til afkøling
  12. opbevares mørkt og køligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×