Nektarin marmelade med gulerod
Gulerødder i marmelade ??? – Ja den er god nok….. Nektarin marmelade med gulerod smager skønt. En dejlig marmelade af nektariner, gulerødder og lime. Marmeladen har en utrolig smuk gul orange farve.
Nektarin marmelade med gulerod er perfelt på et stykke brød.
Oftest syntes jeg, at jeg ikke når at spise alle nektarinerne inden de bliver kedelige. Jeg kan nemlig ikke li dem når de er bløde og saftige. De skal være hårde, så er de lækrest. Men det er jo en smags sag..
Så denne marmelade af nektariner er perfekt til , at få brugt alle nektarinerne op. – Smart, i stedet for de blot ender med at havn i skraldespanden.
Andre gode marmelade opskrifter: Hyben marmelade med citron, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime ,Abrikos marmelade eller Ananas marmelade med havtorn og chili
tips
Der bliver 2 glas ud af denne opskrift
Jeg bruge altid sylte sukker det er nemt og med et godt resultat hver gang.
Du kan bruge citronsaft i stedet for lime.
Fersker kan bruges i stedet for nektariner
Nektarin marmelade med gulerod
ca. 500 gr nektariner
1 fint revet gulerødder ( ca. 100 gr )
saften af ½ lime
350 gr syltesukker
Atamon eller spiritus til skylning af glas
- Skyl nektarinerne og læg dem i en skål
- hæld kogende vand over nektarinerne.
- mad den stå et øjeblik i det varme vand.
- hæld vandet fra og flå / skrab skindet af dem med en kniv.
- fjern stenene og skær nektarinerne ud i mindre stykker
- kom dem i en gryde med, revet gulerod, lime saft og syltesukker.
- kog marmeladen i 4 min ved svag varme.
- mos evt. marmeladen med en kartoffelmoser, hvis frugtstykkerne i marmeladen er for store.
- Kom marmeladen på rengjort atamon eller spiritus skyllede glas.
- luk straks glassene med låg.
- sæt glassene på et rent viskestykke til afkøling
- opbevares mørkt og køligt.
❤