Marinerede sild
Marinerede sild er helt uundværlige på på jule og påskefrokost bordet…. Det høre sig ligesom bare til…. Eller til en anden hyggelig frokost kom sammen….
Måske du vil lave noget lækkert til weekenden. Et stykke rugbrød med Hjemmelavet æblefedt, marinerede sild. tomatbåde og halve æg. Hvem kan stå for det ????
Sildene og løgene lægges lagvis i et glas…. Det ser rigtig flot ud, og kan sættes direkte på bordet. Men du kan også lave dem i en skål.
Tips
Du kan bruge hele saltsild fra en spand. Som udvandes i et ½ til 1 døgn. Alt efter smag. Derefter ordnes de og filteres. Men man kan købe saltsild filer i en spand. De er måske lidt svære at finde. Prøv nettet eller fiskehandleren.
Andre gode sild til frokost bordet Solbær sild og Julesild med appelsin
Se krydderier her
Marinerede sild
8 udvandede saltsild filer
Lage:
4½ dl eddike
4 dl vand
3 dl sukker
2 løg i skiver
20 hele koriander
20 hele allehånde
1 tsk. hele gule sennepsfrø
5 nellike
20 hele peberkorn
- udvand de saltede sildefiler i vand ca. ½ -1 døgn i køleskabet alt efter smag.
- Kog en lage af eddike, vand, krydderier og sukker.
- kom løg skiver i den kogende lage
- smag lagen til
- sæt den køleskabet til næste dag eller til den er iskold.
- skær silde filerene i mindre stykker
- læg dem i f.eks. et henkognings glas skiftevis med løgene fra lagen.
- hæld lagen i glasset over sildene.
- lad dem trække i 48 timer i køleskabet.
❤