Gode idéer,  grundopskrifter

Løvstikke salt


løvstikke salt 
kryddersalt med løvstikke

Løvstikke salt, en god kryddersalt med den lidt glemte løvstikke. Kan bruges til , at drysse på æggemaden. Kogning af kartofler, ris og pasta. Men også i gryderetter og f.eks. i frikadellefars.

Det er nemt og enkelt, at lave sin egen løvstikke salt.

Løvstikke kommer igen og igen hvert forår. Løvstikke har en kraftig smage af grøntsags bouillon. Derfor er den også kendt som bouillon urt eller maggiurt. Bruges mest til supper, sovser og kommes i vandet når man koger kartofler. En stor flot hurtigt viksende plante der bliver høj med tykke stængler i løbet af sommeren. Den sætter nogle flotte blomster skærme, der er utrolig flotte i en sommerbuket.

Løvstikke er en lidt glemt krydder urt, hvilket er lidt synd. Skulle være rig på C-vitamin og havde mange andre gode egenskaber. Blandt andet skulle den være vandrivende mm.

Du kan også lave en lækker Løvstikke pesto, som kan bruges til at pifte en flæskesteg burger op og meget andet.

løvstikke

tips

Krydder salten med løvstikke kan holde sig længe, selvom den er fugtig i det.

Prøv , at drysse lidt løvstikke salt som pynt på ny kogte kartofler



Løvstikke salt



 ca. 65 gr løvstikke blade ( uden stængler ) 

150 gr salt



  1. Skyl løvstikken og lad den dryppe af på et viskestykke
  2. pil / riv løvstikke bladene af stænglerne.
  3. kom salt og løvstikke blade i en foodprocessor
  4. kør til til løvstikken er hakket godt ud i salten, og det dufter skønt af løvstikke.
  5. kom det i et rent gjort tørt glas med låg
  6. Lad det stå åbnet natten over
  7. hvorefter det lukkets med låg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×