Løvstikke pesto
Løvstikke pesto er fantastisk til at pifte en flæskestegs burger op med. Eller til en gang kødsovs og spaghetti eller på en pizza. Du kan også lave en lækker løvstikke mayo af løvstikke pesto til din burger. Så har du en løvstikke i haven, så skulle du prøve. Der er rigeligt, at bruge af hvis du har en plante i haven.
Løvstikke kommer igen og igen hvert forår. Den er også kendt som bouillon urt eller maggiurt. Bruges mest til supper, sovser og kommes vandet når man koger kartofler. En stor flot hurtigt voksende plante der bliver høj med tykke stængler i løbet af sommeren. Den sætter nogle flotte blomster skærme, der er utrolig flotte i en sommerbuket.
Du kan også lave Persille pesto
tips
Jeg har brugt koldt presset rapsolie, men hvis du holder af oliven olie. Kan du bruge det.
I stedet for Thise ravost kan du bruge andet hård / fast ost, f.eks. vesterhavsost mm.
Pestoen kan holde sig i et lukket glas i et par dag i køleskabet
Løvstikke pesto
100 gr frisk løvstikkeblad uden stilke
50 gr solsikke kerner
1 fed hvidløg
50 gr ravost ( se tips )
2 dl koldt rapsolie
Salt
saften af 1 lime
frisk kværnet Peber
en lille smugle sukker
- skyl løvstikken og lad det afdryppe
- Rib bladene af stænglerne
- Hak det groft med en kniv
- kom løvstikke, solsikkekerner, ost og hvidløg i en foodprocessor, blender eller lignede.
- kom lime saft og olie i.
- blend det til det er en ensartet masse.
- smag det til med salt, frisk kværnet peber og en lille smugle sukker.
- Kom det i et glas med låg
- opbevare pesto af løvstikke i køleskabet
❤