Kirsebærsaft med vanilje og rom.
Dejlig kirsebærsaft med vanilje og rom… Et glas iskoldt kirsebær saft opblandet med vand eller dansk vand og is. Læskende og lækkert.
Kan også bruges i desserter, kager og drinks
Andre gode opskrifter med kirsebær : kirsebærmarmelade med vanilje og rom, kirsebærkage eller kirsebær likør
Tips
Du kan undlade at bruge atamon, hvis du fryser kirsebær saften ned. Den kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet uden atamon.
Frosne kirsebær kan sagtens bruges.
Kirsebærsaft med vanilje og rom.
750 gr kirsebær
8 dl vand
ca. 300 – 400 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker ( se Vanilje )
1 – 3 spsk. rom
1 tsk. atamon
rom eller Atamon til skylning af glas flask.
- rens og skyl kirsebærrene
- kom dem i en gryde med vand
- kog det til kirsebærrene er udkogte
- si saften igennem et klæde
- kom saften i en ren gryde
- tilsæt noget af sukkeret, vanilje og rom
- kog det op
- smag på saften om den mangler sukke evt. rom
- kog evt. saften op igen
- tag den fra varmen og tilsæt atamon
- hæld saften på flaske/flasker.
- sæt dem på et rent viskestykke til afkøling
❤