Kirsebær rom likør
Det er en lidt mærkelig måde denne her hjemmelavet kirsebær rom likør blev lavet første gang … Ved et helt uheld tog jeg fejl af vodka og rom flasken. Først da jeg havde hældt det med sammen med kirsebær, rørsukker og vanilje opdagede jeg det ….. Jeg blev så ærgerlig over det. Skyndte mig, at lukket glasset og sætte det langt væk……
Først næste dag, da jeg skulle rør i det. Smagte jeg på det. Jeg blev godt nok vildt overrasket over smagen. – WOW det smager skønt
Så har du kirsebær i haven. Så prøv at lave dejlig hjemmelavet kirsebær likør. Den smager himmelsk og er meget nem, at lave.
Du skal blot bruge kirsebær, rørsukker, 1 vaniljestang, rom og et stort kraftigt sylteglas. Den skal blot stå og trække i mindste 3 måneder . Men det er også det hele hver. Du får en lækker kirsebær rom likør, der smager af kirsebær med en dejlig afrundet mandelsmag. Måske du ikke kan lade være med , at smage på kirsebær likøren. Når du alligevel rør i den – det kan jeg ikke !!!
Du kan også prøv, at lave en anden hjemmelave likør f.eks. : Solbær rom likør, Brombær likør, Kirsebær likør , Hyldeblomst likør eller Orange likør
Tips
Især stevs bær og andre sure kirsebær er go til denne kirsebær rom likør. Sure kirsebær har en god smag og farve
Du behøver ikke udstene kirsebærerne, lad dem sidde i. De giver en dejlig afrundet mandel smag til kirsebær likøren.
Hvis du ikke vil lave så meget, kan du tage de bær du ønsker f.eks. til 300 gr kirsebær, 300 gr rør sukker og 3 dl rom + vaniljestang
Et godt råd vedr. glas: Brug et kraftigt glas, et tyndt sylteglas kan nogle gange ikke tåle du rør med ske i det. Du kan nok høre jeg har prøvet at glasset er gået i stykket og det hele går tabt eller noget af det.
Kirsebær rom likør
700 gr kirsebær gerne sure kirsebær med sten f.eks. stevs bær
700 gr rørsukker
1 vaniljestang ( flækket )
1 flaske rom
- Orden kirsebærerne, så der ikke er stilke, blade og dårlige bær med ( de skal ikke stenes ud )
- kom dem i et stort sylteglas, sammen ved den flækkede vanilje stang.
- hæld rørsukker over bærerne i sylteglasset.
- hæld nu rom over og rør rundt med en ren ske.
- sæt glasset mørkt
- rør i glasset hver dag til sukkeret er helt opløst.
- lad glasset stå i mindst mørkt i 3 måneder.
- rør af og til i glasset eller ryst det.
- efter 3 måneder sies det gennem en fint masket si.
- hæld den hjemmelave likør på en ren flaske eller karaffel
- nu er den klar til at drikke
❤