Kirsebær dessert med ymercreme
Kirsebær dessert med ymercreme. Kirsebærkompot med rom, makroner og en dejlig ymercreme med masser af vanilje. Tilsammen bliver det til en meget lækker dessert… Ja måske den nye juledessert.
Men den smager nu dejligt hele året rundt.
Måske kunne Kirsebær dessert med ymercreme blive den nye dessert juleaften ?? Den er ihvertillfælde julet.. Jeg ved der er flere der ikke kan li den traditionelle ris a al mande. Så måske var det en god ide, til en juledessert. Eller til en anden jule komsammen….
Andre gode opskrifter med kirsebær: Kirsebær marmelade med vanilje og rom , Kirsebærkage , eller Kirsebær likør
Tips
Rommen kan erstattes af kirsebær likør eller helt undlades hvis man ikke er til det.
Du kan snyde.. Hvis du har en god kirsebærsovs eller Kirsebær marmelade, som du smager til med rom….
Er også en glimmerende måde at bruge en rest kirsebærsovs på..
Små italiensk markoner er rigtig go, men kan være meget svære at få fat i. Finder du nogle. Så snyd ikke sig selv for , at prøve dem
Kan laves i en smuk glasskål eller i dessertskåle / glas
Kirsebær dessert med ymercreme
Kirsebær kompot
300 gr udstenede kirsebær friske eller frosne optøet
125 gr sukker
2½ dl vand
1 stang vanilje, ½ tsk. vaniljepulver eller 1 – 2 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1 – 2 spsk. rom
2 spsk. kartoffelmel
100 gr makroner meget gerne så italienske makroner amaretti
Ymercreme:
1 portion Ymercreme
pynt:
makroner
- Kirsebær kompot
- Kom kirsebær, sukker, vanilje, vand, rom og kartoffelmel i en gryde.
- Varm det op under omrøring.
- Lad det koge op og ta det fra varmen
- Smag kirsebær kompotten til med sukker evt. lidt mere rom
- Lad det afkøle.
- Hæld det en glasskål
- Knus makroner, henover kirsebær kompotten.
- Ymercreme.
- Lav en portion Ymercreme.
- fordel ymercremen over kirsebær kompotten i skålen
- Pynt med en makron
- sæt den kold i køleskab til de skal serveres.
❤