julekage med portvins rosiner
Jule bagværk

Julekage med portvins rosiner


Julekage med portvins rosiner

Julekage med portvins rosiner er simpelthen perfekt i juletiden…… Til jule og adventshygge….. Lækker gærkage med fyld af remonce, rosiner der har ligge i blød i portvin, sukat og marcipan… Sukaten kan udlades, Julekager er også lækker uden sukat.

Sukat i kager… nogle elsker det, andre hader det….. Jeg elsker sukat i kager, men er i mindre tal her… Men engang i mellem kommer jeg det i til min mor og mig

Det er en virkelig lækker og dejlig gær dej , at arbejde med. Og resultatet er bare det rene guf guf…. både med sukat og uden !!!!!!.

Tips

Sukat kan undlades !!!!!

Portvinen kan erstattes af sherry eller madeira

Man kan også udlade af lægge rosinerne i blød i portvin.

Den kan fryses ned, og varmes op….. – Så den kan laves i go tid



Julekage med portvins rosiner



Portvins rosiner:

2 dl store mørke rosiner

2 spsk. portvin

Dej:

375 gr hvedemel

200 gr smør

40 gr gær

2 spsk. lunken vand

2 spsk. sukker

3/4 tsk. salt

2 æg

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

100 gr marcipan i små tern

2 spsk. sukat ( kan undlades )

Pynt:

1 æg 

1 spsk. perlesukker

nødde eller mandeflager.



  1. portvins rosiner
  2. Sæt rosinerne i bløde i portvin natten over.
  3. Dej:
  4. Kom mel og smør i en skål,
  5. smuldre smørret ud i melet.
  6. rør gær udi lunkent vand, rør sukker salt og æg i.
  7. hæld gær blandingen i mel/smør blandingen.
  8. ælt dejen grundigt.
  9. lad dejen hvile lidt.
  10. Remoncen:
  11. rør blødt r smør og sukker sammen til remoncen.
  12. Fyld.
  13. skær marcipanen i tern.
  14. Udrulning
  15. del dejen i 2 lige store portioner.
  16. rul den ene portion dej ud på et mel drysset bord, til en cirkel på ca. 45 cm i diameter.
  17. smør halvdelen af remoncen ud i cirkel midten af dejen.
  18. drys de halvdelen af rosinerne der er udblødt i portvin, sukat og marcipan stykker på striben af remonce.
  19. pensel kanterne med sammen pisket æg.
  20. fold dejen ind over fyldet af 4 gange. så den er lukket helt.
  21. sæt julekagen på en plade med bagepapir, med den samme foldede side ned ad på bagepladen.
  22. form den lidt rund i kanten med hænder.
  23. gentage med den anden portion dej.
  24. smør julekagerne med sammenpisket æg
  25. drys med perlesukker og nøddeflager.
  26. sæt julekagerne et lunt sted i ca. 1 time
  27. bag dem ved 175 gr i ca. 30 min


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×