Hyldebærsuppe med æbler
Hyldebærsuppe med æbler er en rigtig dejlig spise på en iskolde vinterdag…… Det er noget der gir varmen i kroppen igen…. Der er helt sikkert masser af god vitaminer i fra de gode hyldebær….
Hyldebærsuppe med æbler en klassiker fra mormors dejlige køkken. Tror måske lidt den er gået i glemmebogen….. Den fortjener helt bestemt at få en renæssance igen……
Så er det spørgsmålet om der skal melboller i hyldebærsuppen ???? Min mor kommer melboller i, men det kan jeg bestemt ikke li…… – Så det kan man altså også gøre hvis man kan li sådan nogle.
Melboller og mig er ikke gode venner heller ikke alm hønsekødsuppe mm. Jeg tror det er fordi jeg i min barndoms ferier hos min mormor fik noget der hed bollemælk. Store hjemmelavet melboller med varm mælk og kanelsukker på. Min storebror elskede det. Så det fik vi altid og man skulle smage….. Heldigvis har jeg erfaret, at der er mange andre en mig, der heller ikke kan li melboller. Men også mange der elsker dem.
Andre gode suppe opskrifter: Oksehalesuppe, Asparges suppe eller Efterårssuppe der varmer
Tips
Jeg laver min egen Hyldebær toddy, i efteråret. Som meget fint kan bruges til en lækre hyldebærsuppe med æbler i. Men en go købe hyldebærsaft kan sagtens bruges.
Man kan spise det før middagsmaden eller bare hyldebærsuppe med tvebakker i. Smart hvis man har en rest fra aften før men der ikke er nok.
Hyldebærsuppe med æbler
ca. 7 ½ dl go hyldebærsaft se Hyldebær toddy
2 spsk. kartoffelmel
lidt kanel
3 æbler
evt. melboller
- Hæld hyldebærsaften i en tykbundet gryde
- drys kartoffelmelet over saften og rør det grundigt i.
- varm hyldebærsaften op til den koger.
- skræl æblerne og fjern kernehuset.
- skær den i både.
- kom æblebådene i den kogende hyldebærsuppe
- lad den stå lidt til æblerne er møre
- varm den op igen
- Tilsæt evt melboller
- serverer den med tvebakker.
❤