Hindbærkage
Skøn Hindbærkage med marcipan. Kagen her er lavet af friske hindbær fra haven, marcipan og Ruby chokolade ( den der lyserød ). Alle de gode sager bliver til denne helt skønne hindbærkage. Svampet og saftig kage med en skøn smag, af alle de gode sager der kommer i den.
Hindbærkage er rigtig god som lidt lækkert til kaffen eller en dejlig dessert. Gerne lun med creme fraiche, flødeskum eller vanilje is til.
Hindbærkage en rigtig lækkerbid, som du må prøve !!!! Især hvis du har friske hindbær i haven eller finder lækre friske hindbær
Andre gode opskrifter med hindbær: Hindbær tærte , Sommerbær crumble, Hindbær eddike eller August kage
Tips:
Hindbærkagen passer til en springform eller tærteform på 25 cm
I stedet for at stikke i kagen for at se om den er bag. Kan man se om den er bagt når den linder fra kanten.
Du kan bruge rå marcipan , bage marcipan eller parcipan til denne hindbærkage med marcipan. Jeg syntes selv, at parcipan eller bage marcipan giver en mere intens marcipan smag i den færdige kage med hindbærkage med marcipan.
Hindbærkage
125 gr smør
200 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
75 gr marcipan i små stykker
1 tsk. bagepulver
200 gr mel
75 gr groft hakket Ruby ( lyserød ) chokolade eller hvid chokolade
fyld:
ca.150 – 200 gr friske hindbær
mandel eller nøddeflager
- Pisk smør, sukker, vanilje og æg grundigt i nogle minuter med håndmixer eller i røremaskine.
- Tilsæt marcipan og rør godt.
- Tilsæt mel og bagepulver
- rør kun til dejen er blandet godt sammen, derefter på fuld hastighed i et øjeblik.
- vend den groft hakket Ruby chokolade i
- Fyld dejen i en smurt tærteform eller springform.
- Fordel hindbæerne over på dejen.
- Drys Hindbærkagen med mandel eller nøddeflager
- bag kage i alm ovn ved 175 grader i ca. 40 min eller til den linder fra kanten af formen.
- Hindbærkagen er lækker lun med flødeskum, vanilje is eller creme fraiche
❤