gammeldags gulerodssalat
efterårs retter,  forårs retter,  vinter retter

Go´ gammeldags gulerodssalat med variation


Garden vegetable watercolor illustration. Digitally

Vi har altid en masse gulerødder i haven og derfor bliver der tit lavet en go´ gammeldags gulerodssalat med variation . En klassiker fra mormors køkken, med variation. Her syntes vi denne gulerodssalat smager godt til f.eks. Marineret langtidsstegte stegeben. Men er et fint og sundt tilbehør til meget andet.

Man kan variere den salat med hvad man lige har i huset og hvad nu nu man lige har lyst til. Man kan bruge en pære, et æble, en appelsin måske en blodappelsin eller mandariner/ klementiner.

gammeldag gulerodssalat

Tips:

Kan også tilsættes lidt hakket nødder

Valnødolie kan være svært, at finde men Kvickly plejer at have det. Valnødolie er en fantastisk olie til salater.



Go´ gammeldags gulerodssalat med variation:



 

ca 300 gr revet gulerødder.

1 pære , æble, appelsin, blodappelsin eller 2 mandariner/klementiner 

1 dl store rosiner eller tørret tranebær

½ tsk. sukker

lidt salt

frisk kværnet peber

2 tsk. valnødolie  ( eller andet nøddeolie )

2 spsk. lime eller citronsaft



  1. Skræl og riv gulerødderne.
  2. læg de revet gulerødder i en skål
  3. Vask ( æble/pære ) eller skræl ( appelsin/mandarin ) frugten og skær den i tern.
  4. Kom det i salaten sammen med rosiner/tranebær
  5. Hæld limesaft og valnødolie over sammen med sukker salt og peber.
  6. Bland salaten rund og lad den stå og trække lidt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×