Forår og Sommer syltning,  marmelade

Fersken hyben marmelade med chili


fersken hyben marmelade med chili

Hyben er noget være noget at gøre i stand. De skal helst ikke være for modne så er det nemmest at få kernerne ud – det ta tid………Min mor og jeg sidder og snakker hyggeligt måske noget go musik til. Så går det lidt nemmere. Men det der kommer ud af det er skønt. Hyben marmelade med fersken og chili har en utrolig smuk orange farve. smagen af fersken og hyben med en undertone af chili uden at være stærk – klær hinanden utroligt godt.

Man skær de helst ikke for modne hyben over. Skraber kernerne ud med en urtekniv. Lægger dem i et stort fad og fylder fadet med vand. Så roder med rundt, kernerne samler sig så man kan samle dem med hænderne og ud over kanten på fadet.

Vi plukker hyben hos en ældre mand. Han kommer flere gange og fortæller der er mange hyben og havtorn i år og de er ved at være modne. Jeg tror han måske godt ved der falder et par glas hyben marmelade af 😊. Og så skal vi se hans stolthed, åkanderne i hans lille mose. Hyben og fersken med et strejf af chili er en smag, han nu er meget spændt på at prøve.

Ander gode marmelade opskrifter : Nektarin marmelade med gulerod, Brombær marmelade med lime og rom, Æble kvæde marmelade med vanilje eller Blommer i Madeira marmelade.

Måske er du på jagt efter flere opskrifter på marmelader med hyben, så kig her : Blomme hyben marmelade , Æble marmelade med hyben og gulerod, Hyben marmelade med citron.

Ripening rosehips

tips

Du kan lave af friske hyben eller frosne optøet hyben.

Jeg bruger altid syltesukker, det er nemt og altid et godt resultat.

Den færdige hyben marmelade med fersken og chili, har godt af at stå og trække et par dage. Så kommer fersken smagen rigtigt frem i marmeladen. Hvis du altså kan lade en være… det kan svært at modstå !



Fersken hyben marmelade med chili



300 gr ordnet hyben

4 store ferskner ( uden sten ) ca. 500 g

Et lille stykke rød chili ca. 1  – 2 cm.

Saft af 1 lime

700 gr syltesukker

atamon eller spiritus til skylning af glas



  1. Det ordnede hyben, fersken stykker og chili i små stykker hakkes groft i en foodprocessor.
  2. hyben / fersken / chili mos lægges i en gryde med syltesukker og limesaft.
  3. Varm det op til det koger.
  4. Lad det koge 2 min. ved lavt blus med omrøring.
  5. Fjern kerner med en ske der kommer helt sikkert flere frem.
  6. Hæld marmelade på små rengjort glas skyllet i atamon eller spiritus. Disse glas er perfekte til din fersken hyben marmelade med chili.
  7. Luk glassene straks.
  8. Sæt dem på det viskestykker til de er kolde.
  9. Opbevares mørkt og køligt. Opbevaring er vigtig især for fersken hyben marmelade med chili.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×