Jule bagværk

Ellens brunkager


ellens brunekager 
julesmåkager

Vi har faktisk egentligt aldrig bagt brunkager hos os. Tror simpelthen bare vi ikke fundet den rigtige opskrift….. – Indtil jeg smagt Ellens brunkager….. De var så go…… Jeg var så heldig jeg fik opskriften af hende. – Derfor Ellens brunkager,…. Fanatisk julesmåkager

Brunkager var noget min far elskede, så snart de først var i supermarkeder… – Altså et bestemt mærke, var de smuttet i indkøbskurven…. Desværre er min far her ikke mere…. Men jeg er ret overbevist om at Ellen´s brunekager ville vare et hit hos ham.

Her hos os holder vi stor kagebagedag. Så kommer vores piger og min mor for at være med til at bage småkager. Det er en hyggelig dag, med julesange på cd’en gerne severinesen fra jul i Gammelby. Min kagedåser bliver fyldte med lækre julesmåkager. De får med hjem til december.

Andre gode opskrifter på julesmåkager :De lækreste vaniljekranse, Tante kis’s gaffelkager, Vores julekager , Klejner med cognac, Esther´s småkager, Nougat specier, Håkonkager eller Honningkage hjerter

Tips

Kom et par stykker sukker i kagedåserne så holder de sig sprøde længedes.

Dejen kan laves i go tid og fryses ned i stænger, lige til at ta op ( tøes op i køleskab ) og bage.

Kan man li sukat kan der også tilsættes 50 gr sukat til dejen.

Jeg har investeret i en krydderivægt, en lille vægt der måler præcist når det er gram. En krydderivægt er god ting, at havde når man bage brunkager, honninghjerter mm.  SOEHNLE Køkkenvægt ske er et rigtigt godt bud på en krydderivægt.



Ellens brunkager



250 gr sukker

250 gr smør

125 gr mørk sirup

12 gr st. kanel

2,5 gr st. nelliker

50 gr Kandiseret pomeransskal eller kandiseret appelsinskal

100 gr mandelsplinter

7,5 gr potaske

1 spsk. varmt vand

500 gr hvedemel.



  1. kom sukker, smør og sirup i en gryde
  2. varm det op til det næsten koger.
  3. tilsæt krydderier, hakket pomerans og mandel splinter.
  4. afkøl dejen lidt.
  5. rør potaske ud i det varme vand og tilsæt det til dejen i gryden
  6. rør melet i med en kraftig slev.
  7. lad dejen blive kold
  8. del dejen i 4 dele
  9. tril nu hver dej klump i pølser, som sættes i køleskab eller fryses.
  10. skæres i tynde skiver, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  11. bages i ca. 6 min ved 200 grader.
  12. afkøles på en rist
  13. kommes i tætsluttende kagedåser sammen med et par stykker sukker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×