Efterårs desserter,  forårs desserter,  madspild,  vinter desserter

Brødæggekage


brødæggekage af brød rester

Har du en rest brød tilbage der er kedeligt og trænger til, at blive brugt ??? Så kan det snildt bruge brød rester en dejlig brødæggekage. En opskrift fra en meget gammel kogebog fra 30érne, jeg engang har købt på et loppemarked. Den er ganske vist lavet lidt om på den, så den er som vi kan li.

Brødæggekage smager skønt med jordbær marmelade og sukker.

Jeg har mange kogebøger fra både nye med flest gamle. Der er nogle gode opskrifter i de gamle kogebøger son ikke er i de nye. Bla. denne her opskrift på brødæggekage, som er blevet brugt flittigt førhen her hos os. Smart hvis man har lidt brød der var tørt og kedeligt. Min pigeren kunne godt li´ brødæggekage kan jeg huske. Og en af dem har lige bedt om opskriften på den.

Andre gode dessert opskrifter: Pandekager, Mors æbleskiver eller Ymer fromage

Buttercups (1861–1897), vintage flower illustration

Tips

Både en brød rester af franskbrød, grovbrød, rundstykker, boller mm kan bruges til denne skønne brødæggekage



Brødæggekage



Dej:

4 æg

3 spsk. mel

1½ dl mælk

2 spsk. sukker

Fyld:

4 – 5 skiver franskbrød eller andet brød ( ca. 200 gr )

1 spsk. sukker

3 spsk. flydende margarine eller smør

Tilbehør:

Syltetøj, marmelade og sukker



  1. Skær brødet ud i tern.
  2. pisk æg, mel, sukker, salt og mælk sammen.
  3. varm en pande op med margarine eller smør
  4. drys sukker over det varme fedtstoffet.
  5. kom brød terningerne på den varme pande.
  6. steg brød terningerne lidt brune
  7. hæld æggemassen over de let brunede brødterninger på panden.
  8. skru lidt ned for varmen og steg æggekagen til den en næsten bagt igennem.
  9. Løsen den fra kanten hele vejen rundt.
  10. ta et grydelåg og vend brødæggekagen ud på og skubbes til tilbage på panden med den ubagte siden nedad.
  11. steg brødæggekagen til den er fin brun på begge sider.
  12. Serveres brødæggekage med marmelade, syltetøj og sukker

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×