brændende kærlighed
efterårs retter,  forårs retter,  vinter retter

Brændende kærlighed på min facon


brændende kærlighed på min facon

Brændende kærlighed på min facon….. Der er mange forskellige måder , at lave denne klassiker på…. Men det her er vores måde , at lave brændende kærlighed på… Med sprødt stegt flæsk, gulerødder og bløde løg på Luftig kartoffelmos… Og ikke at glemme syltede rødbeder og den hakkede persille.

Brændende kærlighed på min facon er en hel herreret. Det smager himmelsk.

Min far kaldte det kartoffelgrød. Det havde han fået meget rundt om på gårdene. Men kun med sprødt flæsk og bløde læg og et fedt hul i midten. Det kunne han godt li, men ikke hvidkålsuppe…… Det også fik meget tit dengang. Det kaldte han for klude suppe….. Han havde spurgt pigen på gården hvor de dog gemte alle de hvidkål henne. Det viste sig at der lå mange hvidkål i en kælder på gården. Vi har aldrig fået hvidkålsuppe eller brunkål der hjemme….

Tips

Det er meget forskelligt hvordan man ønsker flæsket stegt på, vi vil gerne havde det helt sprødt. Mens andre syntes det skal være lidt sejt i det.

Hvis det er meget maget stegeflæsk, kan du tilsætte lidt smør eller margarine når du steget flæsket.



Brændende kærlighed på min facon



Flæsk

500 gr stegeflæsk

salt

frisk kværnet peber

Tilbehør

500 gr  kogte gulerødder i skiver

  Bløde løg  

Luftig kartoffelmos

 hakket persille

syltede rødbeder



  1. læg flæsket på en store god stegepande.
  2. drys lidt salt og peber på.
  3. varm panden på max
  4. steg flæsket til det ikke hænger i panden mere og er begyndt at blive lidt brunt, mens du vender det ofte
  5. skrue lidt ned for varmen og steg dem flot brune og sprøde, vend dem ofte. ( se tips )
  6. drys flæsket med lidt groft salt.
  7. Hold dem varme.
  8. Tilbehør
  9. lav Luftig kartoffelmos og Bløde løg
  10. Kog gulerods skiverne i let saltet vand i ca 7 – 10 min
  11. kan anrettes på et fad eller på tallerkner.
  12. først kartoffelmos, drysset med bløde løg, gulerødder og persille. Der til flæsk og rødbeder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×