Blomster frugttærte
En rigtig flot og meget lækker blomster frugttærte….. En dejlig sprøde tærtebund med mandel dej, chokolade og en kransekage kant. Samt en dejlig vanilje creme. Pyntet med ” frugt ” blomster…… Af jordbær, fersken og blåbær. Blade af kiwi frugter.
Rigtig festlig kage på en buffet f.eks..
Tips
Kage bages i en tærteform med løs bund ca 28 cm
Du kan i stedet for , at rive chokoladen bruge chokolade knapper til at smelte.
i stedet for at koge en vanilje creme kan du bruge ½ cremepulver og rører den færdige creme op med lidt flødeskum.
Kun fantasien sætter grænser, så du kan bruge den frugt du kan li til frugt blomsterne.
Bunden kan laves i forvejen og ned, med kransekagekant og chokolade.
Blomster frugttærte
Tærtedej
1 portion Tærtedej til kage og desserter
mandel dej
100 gr smør
100 gr marcipan i små stykker
60 gr flormelis
2 æg
2 spsk. hvedemel
kransekage kant:
150 gr marcipan
50 gr flomelis
1 æggehvide
ca. 100 gr revet chokolade oven på den bagte mandel dej
Vaniljecreme
½ portion Vanilje creme
pynt
jordbær
ferskener fra dåse
grønne kiwi frugter
blåbær
2 dl piskefløde
- Lav en portion Tærtedej til kage og desserter
- afkøl tærtebunden lidt
- Mandel dej
- pisk smør, marcipan, flormelis og æg godt sammen til det er hvidt og luftigt.
- pisk melet i .
- hæld mandeldejen over den bagte tærtebund.
- bag tærten ved 175 grader i 15 min.
- Kransekage kant
- kom marcipan, flormelis og æggehvide i en skål
- ælt med fingrene dej sammen til den er ensartet.
- kom den i en sprøjtepose med tyl
- sprøjt en kant rundt på hele kagen
- bag kagen videre i 5 min til kransekagekanten er begyndt at blive lidt brun.
- kom den revet chokolade på mandel dejen midt i kagen.
- smør det ud på hele bunden af kagen.
- afkøl kage helt
- Vanilje creme
- lav en ½ portion Vanilje creme
- smør eller sprøjt cremen oven på chokoladen.
- Pynt
- pynt med ferskener, jordbær og blåbær som blomster og kiwi som blade.
- sprøjt en kant af flødeskum på kage til sidst.
❤