Blommetærte
Lige nu er det blommetid…. – Mine blommetræer har bugnet af blommer i år. Dejlige blommer, der modner på forskellige tidspunkter. Lige nu er det Victoria blommerne der er modne. I år er det nogle store flotte blommer der er på træet. Lige til at bage en skøn blommetærte af
En skøn tærte med sprød lækker bund. Med en mandel dej med masser af halve blommer trykket ned i dejen. Denne skønne blommekage kan spises kold eller lun, med en klat flødeskum til.
Tips
Kan bages i et alm tærtefad eller en rund eller firkanter tærteform med løs bund.
Denne skønne blommekage smager dejligt med en klat flødeskum til.
Blommetærte
Tærtedej
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
fyld
10 -15 blommer
mandel dej
100 gr smør
100 gr marcipan i små stykker
60 gr flormelis
2 æg
2 spsk. hvedemel
Pynt
perlesukker eller sukker
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør en tærteform
- tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
- læg stanniol over dejen i formen og hæld tørret bønnen eller ris oven på stanniolen.
- bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
- afkøl tærtebunden lidt
- Mandel dej
- pisk smør, marcipan, flormelis og æg godt sammen til det er hvidt og luftigt.
- pisk melet i .
- Fyld
- Udsten blommerne
- hæld mandeldejen over den bagte tærtebund.
- læg de halve blommer i et fint mønster i mandel dejen.
- drys lidt perlesukker eller sukker over blommerne..
- bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min til den er fin lysebrun.
❤