Bagte blommer med rom og knas
Prøv at lave bagte blommer med rom og knas. De er altså bare gó……. Uhm kolde eller lidt lune med flødeskum og lækker knas drysset over. Blommerne bliver ligesom karmelisret når det bliver bagt i ovnen En skøn, efterårs dessert med blommer. Der er utrolig nem og lækker.
I år har vi rigtig mange blommer på træerne. Så mange, at vi slet ikke kan nå at bruge dem alle sammen. Der er blev bagt flere Blommekage a la Anders A. lavet Blommegrød, Blommer i Madeira marmelade, Sød chilisovs🌶 mm. Ja vi har endda foræret væk af dem.
Tips
Du kan bruge forskellige nødder til knassen, efter smag og behag
Kan anrettes i et højt glas.
En kugle vanilje is til er heller ikke dårligt. til bagte blommer med rom og knas
Bagte blommer med rom og knas
knas:
50 gr groft hakket nødder ( mandler, hasselnødder mm )
25 gr fint valset havregryn
15 gr smør
1 spsk. honning
bagte blommer
ca. 16 mindre blommer
1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje is
2 spsk. rørsukker
1 spsk. rom
Tilbehør
flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche
- Knas:
- varm en pande godt op
- rist de hakkede nødder og havregryn til de begynder , at duft.
- ta panden fra varmen
- kom smør og honning over nødderne på panden
- rist det til det er gyldent på en god varm pande, men du hele tiden vender det med en panelkniv. Pas på det ikke branker !!!!
- Hæld det på en tallerken, fad eller lignede.
- sprede det ud og lad det afkøle
- Bagte blommer:
- halvere og udsten blommerne
- læg dem i et dyb ovnfast fad med snit fladen op ad.
- drys vaniljesukker og rørsukker over blommerne i fadet.
- dryp rommen over blommerne
- sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
- kan spises lune eller kolde. Med flødeskum eller creme fraiche og knas.
❤